Highlights Andalusië, tips voor een mooie vakantie

Andalusië stond voor mij al heel lang op de planning.  Uiteindelijk heb ik de stap genomen het zonovergoten gebied te verkennen met de auto. Overwinteren in Spanje is wat ik veel mensen kan aanraden die er even tussenuit willen. De vitamine D-rijke zon is een fantastische bron om opnieuw op te laden, en de winter bij terugkomst te trotseren. Dus met vernieuwde energie schrijf ik dit artikel voor diegenen die nog niet naar Andalusië zijn geweest (of Andalusië willen herontdekken). Zo heb ik de highlights van mijn reis op willekeurige volgorde voor jou op een rij gezet!

Mezquita van Córdoba

Om maar meteen met het meest iconische tafereel in Andalusië te starten, bevindt zich in het historisch centrum van Córdoba een kathedraal dat op het werelderfgoedlijst genoteerd staat, én terecht! Bij binnenkomst waan je door een supercluster aan zuilen die tezamen ook wel het ‘woud van palmen’ worden genoemd. De naam is zeer toepasselijk doordat de strepen van de zuilen een waaier van bladeren vormen. Het bijzondere karakter van de kathedraal wordt verder versterkt door een combinatie van Katholieke inrichting en een Arabische bouwstijl. Dit is de verklaren door de verschillende veroveringen door de tijd heen.

Granada

De stad Granada heeft een betoverende werking op iedereen die voor het eerst binnen de stadsmuren stapt. Zoals veel steden in Andalusië heeft Gradana een rijke historie dat afstamt uit de Moorse periode. Granada is een stad boordevol prachtige kerken en torens die de bezoeker duizend jaar terug in de tijd brengt. De paleizen en tuinen die uit deze architecturale bloeiperiode afstammen, zijn erg populair en zorg daarom dat je vooraf online een ticket besteld. Er mogen maar een beperkt aantal bezoekers per dag naar binnen vanwege de beperkt ruimte binnen de muren.

Prachtige vergezichten, een van dé highlights van Andalusië

Málaga

Wanneer men aan een stedentrip in Spanje denkt, zal niet zo snel aan de vijf-na-grootste stad in Spanje denken, namelijk Málaga! Voor diegene die net als de gemiddelde Spanjaard houdt van lekker eten, winkelen en genieten van een dagje strand, komt in Málaga écht aan z’n trekken. Vanwege de directe ligging aan de Middellandse zee, kent de stad maar liefst 15 stranden om een paar tintjes bruiner te worden. De stad is ook uitermate geschikt om door de straten te lopen waar je hedendaagse architectuur tegenkomt tussen historische gebouwen en street art. Deze mix maakt het straatbeeld zeer afwisselend en kom je bijna ogen te kort.

Ronda, een van dé highlights van Andalusië

Ronda

Ronda is een stad dat zich kenmerkt door de zogenoemde Tajo-kloof van 120 meter.  Hiermee wordt de stad opgedeeld in twee stukken, dat zich verbind door een monumentale brug. Ronda kun je vanuit verschillende hoogten bewonderen wanneer je een bezoek brengt aan de verborgen terrassen van Jardines de Cuenca. Hoewel deze plek enigszins is afgelegen, loont om een bezoek te brengen en te genieten van een geweldig uitzicht dat uitkijkt op de monumentale burg. Zorg echter wel voor een goede paar wandelschoenen!

Bovenal heeft de provincie Andalusië mij erg verrast en zou ik daar graag over 5 jaar weer opnieuw een bezoekje brengen. Er is veel wat ik reeds nog moet ontdekken, en in raad iedereen aan om een auto te huren voor de complete belevenis en de volledige vrijheid in eigen handen te hebben ;-).

Lfs,
Nina

Wil je meer weten over fijne slaapplekken in dit gebied: https://www.vakantiemalaga.nl/

2 Reacties

  • Janien schreef:

    Oh, leuk Andalusie! Daar willen we deze zomer naar toe gaan dus jouw artikel komt als geroepen. Ben je er wel eens met de auto heen gereden? En heb je nog meer info Nina? Groetjes Janien

  • Esther schreef:

    Leuk artikel. Wij gaan al jaren naar Andalusië en het is inderdaad een prachtig reisgebied! Vooral Ronda mag je echt niet missen. Wat ik mis in dit verhaal is het heerlijke eten en drinken. Dat geef mij altijd het echte vakantiegevoel. Gr. Esther

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.