Healthy city tripping

Afgelopen weekend bevond ik me in Rome. Een fantastische stad. Alles ademt oudheid en pracht en praal. In elke kerk zie je enorme handgeschilderde muren en gigantische bouwwerken. Ik was er een aantal jaar geleden al een keer geweest en kon dus de enorme toeristen dingen aan me voorbij laten gaan. En ik heb met volle teugen genoten.

Toch is zo’n trip niet het beste begin van een bikini maand;) Italië staat natuurlijk bekend om haar eten, wijnen en niet te vergeten, de ijsjes.  Je moet wel heel sterk in je schoenen staan om dat allemaal af te slaan. En dat sta ik niet, wat ik overigens helemaal niet erg vind. Ik heb genoten van de lekkerste pizza’s & pasta’s, heb een avond doorgebracht met vrienden in een fijne wijnbar (Gusto, super gezellige plek!) en heb ook de cocktails (ga daarvoor naar Campo dé Fiori, een studenten plein) niet aan me voorbij laten gaan.

image-2

Maar deze post gaat over healthy citytrippin, want naast de overdaad aan lekker eten en wijn ben ik ook nog gezond bezig geweest. Ter compensatie zeg maar. Hoe?

  • Mijn hardloopschoenen gingen mee op reis en het hotel had een heel uitgebreide gym. 2 van de 3 ochtenden heb ik me daar uitgeleefd. Van de loopband, naar het krachthonk. Er is geen beter begin van je dag! En dit hotel was echt gemaakt om sportief te zijn, om het hotel liep namelijk ook nog een hardlooptrail van 800m. Top!foto-5
  • We hebben de hele stad wandelend ontdekt. Het is natuurlijk makkelijk en snel om in een tourbus te stappen of om je per taxi van must-see naar must-see te laten rijden, maar lopen is heerlijk en je komt op onverwachte plekken terecht! Daarnaast verbrandt je calorieën, toch zo’n 200/250 per uur. Je spijsvertering wordt er door versneld, ook nooit verkeerd. En het vermindert het stressgevoelens.
  • Ook de Bobble ging mee op reis. Zo had ik overal en altijd water bij de hand.
  • Weetje, eigenlijk waren alleen de avonden echt ongezond… (echt!;)) Ik ontbeet met fruit, yoghurt, sapjes en thee. Ik lunchte met soep, salades en literflessen water en voor snacking is helemaal geen tijd op reis. Ach, wat ben ik toch bewust. Bikini body, here I come!!

Juist op tripjes als deze is het prima om te genieten van alles om je heen. En juist als ik actief bezig kan zijn, geniet ik dubbel zo veel. En ja, ik moet natuurlijk ook niet te ver achter komen te liggen op mijn tegenstanders. Manon en Vi, watch your back;)

Hoe zorg jij dat je na 3 dagen citytripping nog een beetje healthy bent?


Fiek

9 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.