A roadtrip to Hamburg

Volgende maand is het alweer een jaar geleden dat ik op reis naar Curacao ging. De hoogste tijd dus voor een get-together met m’n lieve reisgenootjes van toen.

Het werd een #5GirlsCuracao reünie, maar dan net effe anders. Deze keer geen Caribisch eiland, maar een citytrip Hamburg. En omdat Serena er helaas niet bij kon zijn vormden Chantal, Jasmijn, Henriette en ik deze trip #4GirlsHamburg.

GirlsLove2Travel Hamburg roadtrip

On the road
Met een onwijs luxe en heerlijk comfortabele bolide beginnen we aan ons roadtrip avontuur. Achteruit inparkeren is appeltje eitje door de ingebouwde camera, enorm veel licht binnen dankzij het panoramadak en er zit zelfs een turbo stand op de motor! Kicken voor een auto freak als ik:)

Door de files doen we zo’n twee uur langer over onze reis, maar de tijd is voorbij gevlogen. Je weet hoe het gaat, stop een aantal meiden bij elkaar in een ruimte en het is een non-stop kakelende bende:)

GirlsLove2Travel Hamburg girls

Hamburg is hot
Op een afstand van 4,5 uur rijden is Hamburg ideaal voor weekendje weg. Toch is het een beetje het ondergeschoven kindje van Duitsland. De meeste mensen kiezen automatisch voor Berlijn. Grote internationals als Adobe en Google hebben het al lang ontdekt. En ook veel creatieve ondernemingen en honderden PR bureaus hebben zich er gevestigd. Daarnaast heeft Hamburg met een haven van 80km2(!) een plek in de top 10 van grootste containerhavens ter wereld verworven.

GirlsLove2Travel Hamburg art2

St. Pauli
We slapen in het Motel One hotel dat een perfecte ligging heeft. Pal naast het hotel ligt Alter Elbpark.  Ideaal om de dag met een paar kilometer hardlopen te beginnen. En als we deur van Motel One uitstappen staan we gelijk in wijk St.Pauli. Deze stadswijk is de laatste jaren enorm in ontwikkeling en is hip zonder té hipster te zijn als je begrijpt wat ik bedoel:)

Het straatbeeld is rauw met veel graffiti en street art. En het heeft bij vlagen een jaren tachtig punk/krakers vibe. De bewoners zijn geen fan van grote commerciële winkelketens, dus die vind je er ook niet. In St. Pauli moet je zijn voor vintage shopping, ambachtelijke winkeltjes en rond neuzen op markten ala de IJhallen.

GirlsLove2Travel Hamburg art

Het hele weekend zijn we voornamelijk in en om deze wijk blijven hangen. Gewoon omdat het daar anders dan anders is. We lieten ons verrassen door vele leuke winkeltjes, de verstopte binnenplaatsjes en vooral ook de street art die we onderweg tegenkwamen Er zijn vaak prachtige teksten in verwerkt.

Shopping
In de wijk Karolinenviertel -naast St.Pauli- ligt de Marktstrasse, een walhalla voor shopping lovers. Met dus geen grote winkelketens maar boetiekjes en heel veel vintage winkels. Normaal met geen mogelijkheid te betalen designer zonnebrillen gaan hier voor een veel schappelijker prijs over de toonbank. En als je de Zara en H&M toch niet kunt weerstaan moet je even een paar straten verder lopen naar de Neustadt.

GirlsLove2Travel Hamburg food

Food
In de Schulterblattstrasse -in de wijk Sternchanze- struikel je werkelijk over de restaurants en koffiebarretjes. Heerlijke pizza met een krokante bodem én parmaham om je vingers bij af te likken heb ik gegeten bij Sessanta Due. Bij Kraweel  heb je het gevoel in een knusse huiskamer terecht te komen. Hun salade met warme geitenkaas is een must have en de shrimp salade van restaurant Hate Harry lijkt wel een eetbaar kunstwerk.

GirlsLove2Travel Hamburg nightlife

Nightlife
Sippen aan een cocktail met een geweldig uitzicht over de stad doe je bij Heavens Nest. Met op de achtergrond de fijne beats van de DJ maken de lichten van de stad het plaatje compleet. Voor het iets stevigere werk ga je daarna door naar de Katz bar. Dat is een goeie opwarmer om flink in de stemming te komen en als afsluiter de nacht weg te dansen in de Rosi Bar.

In Hamburg is het al vroeg borreltijd . En het is hier trouwens heel normaal dat mensen op straat drinken. Sterker nog, mensen zitten letterlijk in groepjes op straat aan het bier. #cheers

Goed om in je achterhoofd te houden is dat op zondag de winkels gesloten zijn. Dan heb je alle tijd om naar één van de 120 stadsparken te gaan:)

 ♥
Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

We zijn genomineerd voor de VIVA400!
Super lief als je op ons stemt:) Dat kan t/m 2 november via deze link.