Grouptraveling tips

Adventures! Als je met elkaar op reis gaat, leer je elkaar nog beter kennen. Zeker als je met z’n vieren op één kamer slaapt. Drie dagen op elkaars lip, hoe kun je daar het beste mee omgaan? Wij hebben dit het afgelopen weekend in Parijs mogen ervaren. En het was fantastisch! Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw trip net zo’n succes wordt? Vandaag deel ik de do’s en don’ts hierover.

Do’s
What to do?
Bepaal samen het dagprogramma, wat ga je samen doen en wat doe je liever alleen? Op deze manier voorkom je irritaties en krijgt iedereen de ruimte om haar voorkeur kenbaar te maken. In Parijs koos ik regelmatig voor om een powernap te doen, terwijl de anderen een run maakte langs de Seine. Weer een ander wilde een museum bezoeken, terwijl de ander ging shoppen.

Give & Take
Het is geven en nemen op een gezamenlijk reis. Je zin doordrukken zonder daarbij rekening te houden met je reisgenotes is niet het slimste idee.

Handig!
Maak gebruik van elkaars krachten! De één kan heel goed als levende TomTom dienen, terwijl de ander het overzicht behoudt. De netwerkster zorgt ervoor dat je binnenkomt in exclusieve clubs.

Share your stories
Door de intensieve omgang kom je heel veel over elkaar te weten. Samen kun je de gekste en leukste verhalen met elkaar delen. Je leert elkaar op een positieve manier dus veel beter kennen.

Kostenoverzicht
Voor ons Parijse avontuur hebben we gebruik gemaakt van een Excelsheet om alle uitgaven bij te houden. Aan het einde van de reis werd alles netjes opgeteld en werden de kosten gedeeld. Onze Parijs trip heeft ons slechts 125 euro per persoon gekost! Dat is toch niets? Op deze manier heeft iedereen evenredig bijgedragen aan de gemaakte kosten.

Don’ts
Doordrukken
Je zin doordrukken ten koste van je reisgenotes is een absolute DON’T! Menige vriendschappen zijn stukgelopen door een gezamenlijk reisavontuur. Het is helemaal niet erg als er een leider binnen het gezelschap is, echter dient deze wel tegenspraak te dulden en open te staan voor de voorkeur(en) van de medereizigsters.

Spreek irritaties uit
Je kunt je kapot irriteren aan het gedrag van je reisgenotes zonder daar iets van te zeggen. Maar daarmee gaat de irritatie niet weg. Maak het daarom bespreekbaar. Let daarbij wel op je woordkeuze, het is niet de bedoeling dat je iemand beledigt.

Gossip girl 
Niet roddelen achter elkaars rug om. Misschien is het heel gewoon om dat wel te doen, maar wat schiet je er mee op? En voor je het weet komt men erachter en dat komt de sfeer niet echt ten goede.

Herkenbaar? Mis ik nog do’s en don’ts?

Francien

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.