Gone surfing: Hawaii baby!

Hawaii, Girlslove2travel, viola welling, vi, Waikiki, surfing,

Een grote droom is in vervulling gegaan. Na jaren fantaseren ben ik er dan eindelijk: de tropische verrassing Hawaii! Eiland Oahu om precies te zijn. Ik moest wat interessante obstakels overwinnen om er te komen. Zo miste ik mijn overstap van LA naar Honolulu waardoor ik een nacht in de stad der sterren moest verblijven en zat ik in een vliegtuig met miss Nicky Minaj en haar reusachtige beveiligers die nogal wat aandacht vroegen. Gelukkig was al het leed als sneeuw voor de zon verdwenen toen ik mijn tijdelijk nieuwe thuis in Waikiki betrad:) Dit zijn ‘my favorite spots’:

Hawaiian Festivals!
Natuurlijk heb ik, speciaal voor deze festivalmaand, onderzoek gedaan naar de feesten op dit eiland. En wat blijkt, ze zijn hier gek op festiviteiten en met de temperaturen hier kan het niet anders dan buiten zijn. Navraag bij de locals levert me een stip notering voor Halloween op. ‘By far’ het grootste en gaafste feest op het eiland. Maar er is meer! Movie-by-the-beach feestjes, optochten, Pineapple parties en nog veel meer. Natuurlijk is Hawaii veel meer dan festivals. Daarom hier ‘ my favorite spots’:

Hawaii, GirlsLove2Travel, Viola Welling, Waikiki Beachside Hostel

My stay: Waikiki Beachside Hostel
Dit hostel zit in een straat met hostels, ligt 1 straat achter de zee en is veruit de beste keus in ‘the hood’! Manager Davis, een coole gast met twee oorbellen, verwelkomt me vrolijk en begint gelijk grapjes te maken. Mijn appartement blijk ik te delen met de enige vaste bewoner van het hostel, surfdude Will en twee dagen later komen zijn twee Nederlandse vrienden Mattie en Mandy erbij. Wil je fietsen huren, surfen, op een scooter rijden, je was doen, feesten met andere reizers. Alles kan allemaal… tot een uur op elf. Maak je daarna nog lawaai, dan weet Davis je te vinden:)

My Food moments: Sweet Home Waimanolo
Wie van lekker eten houdt, is in Hawaii op de goede plek. De Ananassen, papaja’s en appel bananen (ze bestaan hier echt en zijn lekkerder dan bananen!) zijn goddelijk. En dat niet alleen. Je vindt hier de leukste locale eetplekken. Sweet Home Waimanalo is zo’n plek. Je hebt er een auto voor nodig maar hun shakes, wraps en taco’s zijn zalig en biologisch. Check ook Diamond Head Grill, Southshore Grill en heb je zin in live muziek en $2,00 Taco’s, ga dan naar Taco Tuesdays van Wahoo’s. Al deze plekken zijn mede aanbevolen door ‘local surfdude Will’:)

Hawaii, Surfen, Waikiki

My work-out: gone surfing
Overal waar je kijkt zie je hier surfboards. Ze staan op het strand, liggen op auto’s of worden gedragen door surfers die van of naar het water gaan. ‘Swell‘ is het favoriete woord en iedereen heeft een app om het ideale surfmoment van de dag te bepalen. Surfen is een fantastische work-out en dat niet alleen, het is fun, avontuurlijk en een prachtige plek om de zonsondergang vandaan te bekijken. Tip: Doe je dit op vrijdagavond, blijf dan iets langer in het water liggen. Zodra het donker is start er, ter hoogte van het ‘pink hotel’, een fantastische vuurwerkshow!

My Island Trip: Visit the North Shore
Ongeveer een uur rijden van Honolulu vind je ‘the North Shore’. Het is authentiek, heeft fantastische surfspots en de natuur is overweldigend! Golven zijn hier soms 10 meter, internationale surfwedstrijden worden op deze plek gehouden en menig film is hier geschoten. Zin om er te overnachten, check surftown Haleiwa #HangLoose

snorkel

My sorkeltrip: Hanauma Bay
Hawaii heeft een spraakmakende onderwaterwereld. Dus neemt Wil ons mee op zijn befaamde ‘Will tour’ naar Hanauma Bay. In zijn gammele BMW ‘Betsy’ gaan we met vijf man naar deze bijzondere baai waar we de meest kleurrijke vissen zien en waar we zwemmen met grote zeeschilpadden. Prachtig!

My cravings: Bubbies
Ik moest er even aan wennen maar whow, dit is lekker. Denk aan desert, het formaat van een grote bonbon, met een zachte buitenkant (in verschillende smaken) met binnen in zacht ijs (in verschillende smaken) Om je vingers bij af te likken!

Life is a beach here in Hawaii! Welk eiland staat hoog op jouw wishlist?

Hang Loose:)

Vi

Life is a beach! Hawaii, GirlsLove2Travel 

21 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.