Travel Tip | de goedkoopste vliegtickets

Vliegtickets. Het is een noodzakelijk kwaad en een flinke hap uit je reisbudget. Met deze travel tips voor de goedkoopste vliegtickets hou meer je over om ter plaatse uit te geven.

#Boek 2 enkele tickets
I know, het klinkt helemaal niet logisch. Toch kan het een leuke besparing opleveren om 2 enkeltjes te kopen i.p.v. een retour. Doordat je dan met 2 verschillende maatschappijen kunt vliegen kan je op zoek naar de goedkoopste deals. Dit geldt vooral voor bestemmingen naar wereldsteden zoals Londen, Parijs en Barcelona. Dat komt omdat daar veel verschillende maatschappijen op vliegen. Nog een voordeel: bij 2 enkele vliegtickets heb je veel meer keuze qua vliegtijden.

#Boek op dinsdag rond middernacht
Het kost je een paar uurtjes nachtrust maar dat maakt de prijs helemaal goed. Op dinsdag rond middernacht boek je namelijk de goedkoopste vliegtickets. Het scheelt gemiddeld zo’n 6%. Dat lijkt misschien niet zoveel, maar alle beetjes schelen. Sowieso zijn vliegtickets van maandag t/m woensdag rond middernacht wat scherper geprijsd dan later in de week.

#Boek je vliegticket 171 voor vertrek
Uit onderzoek van Expedia is gebleken dat je gemiddeld 171 dagen voor vertrek het goedkoopste vliegticket boekt. Probeer dus een beetje vooruit te plannen. Dat zal niet altijd lukken, maar als je bijvoorbeeld een wat langere trip gaat maken is het prima te doen. De meeste mensen boeken een maand voor vertrek en daar zijn de prijzen van de vliegtickets op afgestemd. Tijdig boeken wordt dus beloond:)

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

6 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.