Paris: Go the local way!

Vrijdag vertrokken we met z’n vieren naar Parijs. Een vrolijke roadtrip met als eindbestemming het thuis van de familie van Fiek. Op nog geen 700 meter van de Eiffeltoren, midden in het charmante zestiende arrondissement, omgeven door boetiekjes en authentieke wijn en spijs shopjes, voelden we ons als een vis in het water.

Drie dagen lang zijn we volledig in de watten gelegd door de liefste tante van de wereld, Sylvia, en haar Franse man Serge. In de vooravond trokken we er met Sylvia op uit om in kleine boetiekjes de beste kazen, wijnen en stokbroden te scoren. En natuurlijk deelde dit vrolijke parijse duo met liefde hun best bewaarde parijse geheimen met ons!

parijs, paris, girlslove2travel

De must-sees van Parijs:
#1 Bakkerij – Boulangerie Bechu
Vorige week door de krant van Parijs uitgeroepen tot de beste bakkerij van Parijs. Dit is pure liefde in voedsel vorm. Het personeel is vriendelijk, de geur heerlijk, de keus enorm en de broodjes zalig. Laat je hier verwennen. Echt!

#2 Kaas – Maison Lillo
Er gaat niets boven goede Franse kaas. Deze fromagerie weet daar alles van. Leg uit waar je van houdt en ze komen met een scala van kaasjes. Heb je een wijn waar je kaas bij zoekt? Geen probleem!

#3 Wijn – Nicolas specialiste du vin
Natuurlijk kun je wijn gewoon in de supermarkt kopen. Toch wil je dat stiekem echt niet in Parijs. Deze stad heeft honderden locale wijnwinkeltjes gerund door families die vaak al generaties in het vak zitten.  De place to be! De prijzen zijn goed, de passie en de kennis nog beter. Ik beleefde er een intens geluksmoment.

#4 Shop – Scarlet Roos
Door ons dit weekend met stip uitgeroepen tot leukste boutiekje van Parijs! Scarlet Roos is een mix van romantisch en bohemian chique met een speelse twist. Wij zijn verliefd!

#5 Museum – Palais de Tokyo
Je moet er van houden, en ik hou hier wel van:) Het is modern, gek, soms vraag je je af of het wel kunst genoemd mag worden maar het maakt me vrolijk en de bookstore is echt om te smullen! Anders dan anders en daarom lekker:)

Heb jij een favoriete plek in Parijs? Share it!


Vi

5 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.