Ga écht op herfstvakantie!

Ieder jaar tegen het einde van de zomer word ik een beetje verdrietig. Ik heb echt geen zin in korte dagen, veel regen en kou. Ik zou willen dat het altijd zonnig en warm kon zijn. Ook voor mijn reizen geldt dit. Reizen in de zomer is zo fijn (de sneeuw trouwens ook). In de zon op het strand of op het terras zorgt voor instant ontspanning. Maar reizen in de herfst…

Is ook fijn! Heel fijn zelfs! Waarom? Dat zal ik je vertellen. Ik heb een lijstje gemaakt met genoeg redenen om het vliegtuig in te stappen naar een herfstbestemming.

401049_356632154363890_1797818626_n

Singing in the rain
Thuis, in Amsterdam sluit ik mezelf op tijdens een regenachtige dag. Ik stap de deur alleen uit voor het hoognodige. Op reis niet. Ik wil ontdekken, nieuwe dingen zien, sfeer proeven. Niet de hele dag op de hotelkamer zitten. En terwijl ik door de regen loop, begin ik er stiekem van te genieten. Ik betrap mezelf veel te vaak op een grote glimlach in de regen.

foto

Pretty 
Herfst in mijn eigen stad ken ik ondertussen wel. Ik heb de bomen al veel te vaak van groen naar oranje zien gaan en kijk nergens meer van op. Kan er dan ook net wat minder van genieten. Maar als ik door een buitenlandse stad loop, ervaar ik ineens weer alle kleuren en veranderingen. Herfst is ineens nog mooier!

DSC_5145-1024x685

Hot cocao
Terwijl ik thuis vaak voorbij de Coffee Company of Starbucks loop (lange rij, te duur ect) stap ik op reis vaak even naar binnen. Gratis WiFi heeft een vreemde uitwerking op mij;) In de zomer weet ik dan nooit wat ik moet bestellen. Warme dranken in de bloedhitte zijn niet aan mij besteed en dus wordt het vaak een compleet overprized flesje water. In de herfst is dat anders. One hot chocolate please. Yes a large one. Oh and with cream and cinnamon:)

We love sale
Herfst is niet de meest voor de hand liggende vakantie periode. De zomer is net voorbij en kerst komt eraan dus blijven de meeste mensen lekker thuis. Ideaal, want dat betekent dat de prijzen lager dan ooit zijn. Als dat geen reden is om van de herfst te houden;)

Nou lijkt het net alsof ik ieder jaar na de zomer in een herfstblues verdwijn. Gelukkig valt dat heel erg mee. Ik kan er heel erg tegenop zien, maar er vervolgens ook heel erg van genieten. Kaarsjes aan en genieten van de lange avonden. #notsobad

Hoe zit het met jouw herfstblues? En wat vind jij van herfstbestemmingen?


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

1 Reactie

  • Marcella schreef:

    Leuk artikel! Vorig jaar november zocht ik nog even de zon in Newcastle, dat was fijn. Liever verruil ik nog langer de koude donkere dagen voor fijner weer. Dat gaan we straks een maand lang doen in Nieuw Zeeland. Zin in, ik kan niet wachten dus ik tel de dagen af!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.