Roadtrippen? This how you do it!

Het is zover. Ik ben op vakantie! Op de bonnefooi zijn mijn liefde en ik zaterdagochtend in de auto gestapt en met de noorderzon vertrokken. Geen plan, geen bestemming, wel een volgepakte auto, een zak warme croissants en de heerlijk geurende Cafe Latte (met sojamelk, mijn verslaving) van ons favoriete koffietentje. This is how we do it:)

Natuurlijk vertrokken we veel later dan de geplande 6:30 (mijn idee, what was I thinking?!) Toch zat de sfeer er lekker in en zongen we uit volle borst mee op Acda en De Munnik, de eerste cd uit onze ‘wij gaan op reis cd collectie’. Ons doel: Italie… of misschien Kroatie…. nee toch Italie!

Onze spelregels:

1) Stoppen waar je wilt
Ik ben net een klein kind als het op reizen aankomt. Als ik een vlindertje zie, dan wil ik niets liever dan er achter aan fladderen. Dan is het dus fijn als je af en toe een zijweg in kunt slaan, gewoon omdat het kan. Zo stopten we als we zin hadden in lekkere broodjes, en hebben we ergens in Duitsland een siësta gehouden, gewoon omdat we daar zin in hadden. Wat nou haast? Vakantie begint zodra je vertrekt, niet pas als je aankomt;)

2) Regel een koelbox die je op de auto kunt aansluiten
We kennen vast allemaal de familievakanties nog wel waar moeders vol liefde bammetjes had gesmeerd. Aan het eind van de rit was er van deze bammetjes vaak niets anders meer over dan kleffe muffe zwetende broodjes. Niet echt een opsteker als je energie nodig hebt:) Speciaal voor deze trip hebben we daarom een koelbox gekocht die je op je auto aansluit. De beste 44,95 van mijn leven! Niets is namelijk zo lekker als een glas echt koude limonade of een vers broodje met koude kaas en verse komkommer. #aanrader

Italie, roadtrip, Gardameer, GirlsLove2Travel

3) Rijden tot je geen zin meer hebt
Na een uur of acht rijden hadden we het eigenlijk wel gehad. Dus nog vier uur doorrijden, dan een camping uitzoeken en je tent nog opzetten vonden we geen goed idee. We zijn dus een pittoresk dorpje in gereden in Oostenrijk, hebben daar de gezelligste eetgelegenheid uitgezocht voor een -hoe kan het ook anders- schnitzel en de bediening om advies gevraagd bij het vinden van de slaapplaats.

4) Bed & Breakfast sleepover bij locals
De bediening van het restaurant klom direct in de telefoon en belde de buurvrouw van twee huizen verder. Deze dame van begin zeventig verhuurde wat kamers en wij konden voor een prikkie terecht. Inclusief ontbijt en een schilderachtig uitzicht de volgende ochtend!

Italie, Gardameer, Roadtrip, Torri de Benacio, Pasta, GirlsLove2Travel

4) Enjoy the view
Zodra je Duitsland eigenlijk uit bent, begint de omgeving echt mooi te worden. Door de vermoeidheid kregen we de eerste helft van Oostenrijk misschien iets minder mee, maar toen we de volgende dag fris en fruitig weer op weg gingen was het puur genieten. De snelweg in het begin van Italie loopt tussen de bergen door en is omgeven door groen. Vervolgens hebben we bewust voor de toeristische route gekozen door langs het Garda meer naar beneden te rijden.

5) Neem de tijd voor een goede lunch
Natuurlijk stopten we regelmatig onderweg om zelf lekkere broodjes te maken. Toch ben je het bijna aan jezelfverplicht om eenmaal in Italie aangekomen, je door lokale lekkernijen te laten verwennen. Met uitzicht over het Gardameer hebben we genoten van een pasta bij een tentje die geen menukaart had, alleen gerechten van de dag. Tijdens de lunch hebben we gelijk besloten om in de komende dertig kilometer een camping te vinden waar we de komende vier dagen konden blijven.

Italie, Gardameer, Roadtrip, Torri de Benacio, Pasta, GirlsLove2Travel

5) Kies een plek waar je je thuis voelt
Het Gardameer is groot en sommige plekken zijn toeristischer dan andere. Wij hadden zin in een rustige plek en wilden uit de bolwerken wegblijven (die kun je namelijk makkelijk opzoeken) dus Googlede ik terwijl we reden naar pittoreske dorpjes. Riva en Pesciera hebben we dus gelaten voor wat het was, en bij Torri del Benacio zijn we campings gaan spotten. Bij vier campings renden we gillend het terrein weer af en dus gingen we terug naar de eerste camping die we bezocht hadden. Een oase van rust, een grote eigen plek, direct aan het meer, met Wifi en twee super schattige zussen op leeftijd die de boel hier runnen.

Morgen gaat ons avontuur verder. Waarheen? Misschien Milaan, misschien de bloemenriviera, who knows?! All we know is that we love this journey!

Heb jij jouw tas al gepakt voor een zomeravontuur?


Vi

19 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.