Frans onbezochte trekpleisters in Amsterdam

foto

Gisteren stipte ik het al even voor je aan, toerist zijn in je eigen land, zonder de toeristische hoogtepuntjes van je eigen land gezien te hebben. Dat kan toch echt niet. Toch is het zo! Vandaag laat ik je trekpleisters van Amsterdam zien die ik nog steeds moet bezoeken…

Albert Cuijp
Als een toerist naar Amsterdam reist wordt er een bezoekje gebracht aan de bekenste ‘flea market’ van Amsterdam, de Albert Cuijp. Die heb ik dus pas sinds kort ontdekt… And I LIKE it!

Madame Tussaud
Menig toerist heeft me de weg gevraagd naar het Madame Tussaud. Zelf heb ik de keet nog nooit van binnen gezien… Wel heb ik er al meerdere malen voorgestaan, maar elke keer als ik de toegangsprijs zie dan bedenk ik me dat ik dat bedrag toch beter 100 meter verderop kan uitgeven in de H&M.

Stedelijk museum
Ook al kom ik er bijna dagelijks langs met de tram, de rij met toeristen nodigt me niet uit om het museum daadwerkelijk te betreden. Fiek, Vi, Manon wellicht zijn jullie in voor een groepsuitje? Feel free 2 join! Elk ander museum mag trouwens ook. Van Gogh? Nog niet geweest. Rijks? Na de opening misschien toch een keer langsgaan.

Anne Frank Huis
Het Anne Frank Huis staat al jarenlang bovenaan mijn must visit lijstje… Toch jammer, dat ook hier de rij altijd zo lang is. Er zijn geen wachttijden bordjes zoals dat in de Efteling wel het geval is. Toch is het schandalig dat een toerist wel het respect opbrengt om dit huis te bezoeken en dat ik er nog niet één keer geweest ben. Het dagboek en alles wat erom heen gebeurd is heeft me altijd geïntrigeerd. Ik ben er ook nooit geweest met een schoolreisje.. Ik heb menige scènes nagespeeld met mijn vriendinnetje Daphne. Je begrijpt het wordt hoogtijd dat ik in de rij plaatsneem voor dit stukje uit de geschiedenis.

Coffeeshop
Officieel kom ik natuurlijk niet uit Amsterdam, ik kom uit een piepklein dorpje genaamd Harfsen. En daar is geen coffeeshop te bekennen… Als ik door de Negen Straatjes van Amsterdam wandel kom ik menig hippe coffeeshops tegen. En eigenlijk ziet het er best gezellig uit. Toch heb ik nog nooit een coffeeshop van binnen gezien. Het heeft wellicht te maken met het feit dat ik niet kan inhaleren en dus niet kan roken. Roken is gewoon niet aan mij besteed. Maar ze zullen er ook vast wel een waterpijp hebben. Misschien waag ik ooit nog eens een keer de sprong.

Zoals je ziet heb ik ook in mijn eigen hometown nog een grote lijst van must sees af te werken! In welke stad / dorp woon jij en wat heb jij nog niet gezien in je stad / dorp?


Frans

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.