Valencia | Food adventures en festivals

In plannen ben ik niet zo goed. Vakanties ver vooruit boeken gebeurt dan ook vrijwel nooit. Juist last minutes zijn favoriet. Gelukkig heb ik de mazzel dat mijn werk heel flexibel is en overal gedaan kan worden (lang leve  wifi). Ook maandag vertrok ik weer onverwachts naar het buitenland. Dit keer richting Spanje, Valencia om precies te zijn.

Schermafbeelding 2014-03-20 om 17.01.34

Las Fallas
Zonder dat we het wisten bezochten we Valencia op het hoogtepunt van Las Fallas, een gigantisch 19 daags festival. Het feest vindt haar oorsprong in de middeleeuwen. “In de donkere en koude wintermaanden moesten de Valenciaanse ambachtslieden zich bijlichten tijdens hun werk. Daarvoor gebruikten ze ‘parots’, houten planken waaraan ze hun lantaarns hingen. Omdat het lente werd hadden ze deze lantaarns niet meer nodig en konden de houten planken verbrand worden. Voor de werkplaats maakten de ambachtslieden dan een vuur, met alle houtsnippers en rommel die ze konden vinden.”

Vuurwerk
Tegenwoordig wordt het feest aangekleed met enorme poppen die op de laatste dag, 19 maart (jep net gemist) in de fik worden gezet. Oh en overal is vuurwerk. ’s Ochtends werd ik steeds om 8 uur wakker van enorme knallen en ’s middags om 4 verzameld iedereen zich op een plein voor een enorme vuurwerkshow, waarbij het gaat om geluid niet om lichtjes (check hier het instagram filmpje). Best spectaculair om mee te maken. Zeker als je geen idee hebt waar je in bent beland;) Want een mindere bijkomstigheid van last minute trips is de beperkte (lees: niet aanwezige) voorbereidingstijd.

Food adventures
Naast vuurwerk stond Valencia ook in het teken van eten (natuurlijk…). De vraag ‘wat is je lievelingseten’ vind ik altijd moeilijk te beantwoorden. Ik ben groot fan van sushi, maar vind de gezelligheid van Italiaans en Spaans eten moeilijk te overtreffen. Ook deze trip bewees dat weer.

sagardi

# Pintxos
Vi heeft er een hele blog over geschreven dus ik zal het kort houden, maar deze manier van eten is zo leuk! Je eet zoveel je kunt en rekent vervolgens het aantal stokjes af. Ben je in Valencia? Ga heerlijk tussen de locals eten bij Sagardi!

civera

# VISVISVIS
Valencia ligt aan de zee en in de zee zwemmen visjes. Gaat er iets boven vers gevangen vis, zo op je bordje? Wat mij betreft niet. En dus bestelden we dinsdag avond een enorme visschotel met de lekkerste kreeft, garnaal, krabbetjes and so on. Visliefhebber? Ga naar Civera!

la-otra-parte

# Traditional Tapas
En als je dan in Spanje bent kun je de stad niet verlaten zonder van de Patatas Bravas geproefd te hebben. Oh en de Iberian ham… De ham is helemaal een must try! Ons hotel zat aan het strand en in het buitenland gebruik ik altijd Trip Advisor om in de buurt een goed restaurantje te vinden. Meteen kwam La Otra Parte naar boven. En Trip Advisor was right again! Een tentje net achter de boulevard, met een bij elkaar geraapt maar fantastisch interieur en een heerlijke kaart. Must see!!

Wel eens in Valencia geweest? En was jij wel bekend met Las Fallas of zou je net als ik compleet verrast zijn?


Fiek

 Share al jouw ‘Food Adventures’ in ons Facebook event.
You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

6 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.