Fiek’s struggles on a citytrip

De eerste trip van 2013 zit er op! En het was een goede! Eergister schotelde Vi haar Berlijn ervaring voor. Nu is het mijn beurt. Ook ik was nog nooit in deze stad geweest. Ik vond het ook altijd moeilijk om me er een voorstelling van te maken. Ik hoorde van alle kanten mooie verhalen, maar had zelf nooit de behoefte gehad om er heen te gaan. Tot nu dus. En ik kan met recht zeggen, I’m glad I did!

Vi heeft je al alles verteld over de mustsees en mustdo’s, dus ik zal proberen om niet in herhaling te vallen:) In plaats daarvan ga ik hier vandaag de struggles van een stedentrip delen.

Handbagage
Zo is er altijd het probleem met de handbagage. Een stedentrip kan zo goedkoop zijn als je zelf wil. En de eerste stap is dan reizen zonder je koffer in te checken. Maar hoe dan!? Elke keer als ik op een kort tripje ga vraag ik me weer af hoe ik in godsnaam alles in 10 vierkante centimeter ga krijgen! M’n camara, een extra paar (hardloop)schoenen, stapkleding, laptop en toilettas. En niet onbelangrijk, ruimte voor de handtas (cheap airlines zijn erg streng met het ééntassenbeleid) en de aankopen. AARGH. De enige oplossing die we dit weekend hadden was onze winterjas, waar we tijdens de controle onze extra tassen onder verborgen, ssst!

Sightseeing
En dan ben ik in de stad, what’s next. Ga ik voor de basic tourist stuff of ga ik op zoek naar de bijzondere plekken. Ik heb maar 2 dagen en ik kan natuurlijk niet thuiskomen uit Berlijn zonder de Brandenburger Tor te hebben gezien…. Toch? Maar eigenlijk is het juist zo leuk om de kleine straatjes en kroegjes in te gaan. Ik denk dat we dat in Berlijn aardig hebben weten te balanceren. We hebben ons in 2 uur tijd langs alle toeristische highlights laten lijden tijdens de sightrun en zo bleef de rest van de trip over voor de minder voor de hand liggende plekken.

Shoes, shoes, shoes
Nog zo’n probleem. Welke schoenen neem ik mee? Ik wil altijd graag hardlopen in een vreemde stad. Het is voor mij de beste manier om een plek te ontdekken. Dus ik moet hardloopschoenen meenemen. Daarnaast wandel je ook veel op zo’n trip dus wandelschoenen (lees: sneakers) zijn geen overbodige luxe. Maar ik wil ook nog stappen… En 3 paar schoenen en een handbagage tas is geen goede combi. Keuzes maken dus. In Berlijn ging ik voor de gulden middenweg. Sneakerwedges en hardloopschoenen.

IMG_3166

Safety first 
Dan nog een laatste struggle die ik in Berlijn voor het eerste ervoer. De hotelkamer is voor mij altijd m’n safehaven. Ik kan er tot rust komen na een hele dag lopen en vind slapen in hotel bedden heerlijk. Tot afgelopen weekend. In Berlijn is er ingebroken in de hotelkamer. Weg veilig gevoel en weg laptop. Vervelend natuurlijk, maar als ik google mag geloven ben ik niet de enige die wordt bestolen op reis. Dus waar laat je je waardevolle spullen? Één ding heb ik geleerd, je laat ze uit het zicht… In een koffer met een slot, of gewoon met je mee de stad in.

Nou klinkt dit allemaal vrij dramatisch, maar dat is het natuurlijk niet. Ik hou van dit soort tripjes, wordt blij van nieuwe plekken en geniet van andere talen, ander eten en nieuwe mensen. Al zou het allemaal net iets beter zijn met een koffer die 2 keer zo groot was en onbeperkte toegang tot mijn schoenen. Is that too much to ask?!


Fiek

5 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.