Festival Vibes

Mijn 1e festival van het jaar is een feit: Where The Wild Things Are. En man oh man, wat was het een mooi feest! Normaal gesproken ben ik geen fan van meerdaagse festivals. Waarom? Kamperen vind ik helemaal geweldig, maar niet op een kluitje met nog duizenden anderen. Stinkende wc’s, smerige douches en niet fatsoenlijk kunnen slapen zijn niet mijn ding. 

Maar bij dit festival was het andere koek. Het werd namelijk gehouden in de Eemhof van Center Parcs. Met een groep vrienden zaten we verdeeld over verschillende bungalows in het park. Mijn groepje had een VIP bungalow gehuurd. Compleet met bubbelbad, sauna, walk-in shower en broodjes service. Heerlijk decadent, just the way I like it :)

Ik heb dol op feestjes en heb veel festival ervaring, maar was nog maagd op het gebied van meerdaagse festivals. Dit zijn volgens mij de belangrijkste good-to-knows:

Piek niet te vroeg
Probeer na ieder glas alcohol een glaasje fris te nemen om te voorkomen dat je gelijk al knetter lam bent. Het is zonde als je na de 1e dag al zo brak bent dat je eigenlijk je bed niet meer uit wil komen. Dit is overigens niet mijn sterkste kant, ik ben namelijk erg goed in te vroeg pieken. Maar ik moet toegeven dat het me deze keer aardig is gelukt om m’n krachten te verdelen.

Wees creatief
Een festival staat voor vrijheid-blijheid, dus laat jezelf gaan! Carnaval is echt niet de enige gelegenheid waarop je los mag gaan in bijzondere creaties. Ga naar de dichtstbijzijnde feestwinkel en scoor wat leuke goodies. En neem een stikkervel mee met gekke plaatjes. Plak op alle leuke mensen die je tegen het lijf loopt een stickertje. Succes verzekerd!

tiled
Zorg goed voor jezelf
De hele dag dansen, drinken en van podium naar podium lopen is een uitputtingsslag voor je lichaam. Zorg dat je voldoende en vooral gezond eet. Het is makkelijk een patatje te nemen, maar je lichaam heeft meer nodig. Begin je dag met een goed ontbijt, eet tussendoor een stevige lunch en ga ‘s avonds voor een maaltijd met groenten. Helaas is het bij de meeste festivals verboden om zelf eten en drinken mee te nemen, maar bij dit festival mocht dat gelukkig wel. Wij hadden van tevoren flink ingeslagen bij de supermarkt. Het scheelt een hoop geld en je bepaalt zelf wat je eet.

Comfortabele kleding
Kies voor makkelijke, comfortabele kleding. Zelf ben ik dol op leggings. Je hebt ze in alle denkbare kleuren, ze zijn vrouwelijk en zitten lekker . Daarnaast zijn volgens mij ook een hoodie, schoudertas of kleine rugzak en sneakers of laarsjes (heel fijn bij modder) onmisbaar. Maar het aller belangrijkste: PLATTE schoenen! Niks is zo vervelend als na een paar uur al zere voeten hebben.

Waardevolle spullen
Neem alleen het festivalterrein mee op wat je echt nodig hebt. Laat de rest lekker thuis. We weten allemaal hoe het gaat, voor je het weet ben je van alles verloren. Laat je dure camera ook eens een keertje thuis, maar ga voor een old-school wegwerpcamera. Het is een super leuke verrassing om van te voren niet te weten hoe je foto’s er uit zullen zien.

groep
Laat elkaar vrij
Probeer niet dwangmatig je groep vrienden bij elkaar te houden. Iedereen wil het naar z’n zin hebben, dus laat elkaar lekker vrij. Het is zonde van je tijd om de hele tijd te kijken of iedereen nog wel bij elkaar is en het roept ook irritaties op. Je kan natuurlijk altijd een meetingpoint afspreken voor het geval je elkaar langere tijd kwijt bent. Nog handiger is de app Find Friends. Met deze app kan je precies de locatie van al je festivalvrienden zien (tenzij het mobiele netwerk overbelast is natuurlijk…).

Ga op ontdekkingsreis
Het makkelijkste is natuurlijk om naar de grote namen te gaan. Die kennen we allemaal en je weet wat je kunt verwachten. Maar hoe leuk is het om nieuwe muziek te ontdekken? Think out of the box en laat je verrassen.

Kijk jij ook al uit naar de start van het festivalseizoen?


Manon

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.