Festival fashion

Festivals staan voor mij altijd in het teken van zon, dansen, lachen en fijne, vrolijke mensen. En het seizoen is weer in aantocht. Ik heb een paar favorieten die ik ieder jaar probeer mee te pakken. Probeer, want ik ben ook een reisfan (ja echt!) en in de zomer dan ook meer on the road dan thuis:) Voor dat ik een festival bezoek vind ik het leuk om eerst  internet af te struinen voor inspiratie. Google bijvoorbeeld eens op foto’s van Coachella. Alle celebs en andere mooie mensen komen voorbij en je weet weer precies wat de laatste mode is. Maar er zijn ook een paar tijdloze festival trends en die ga ik vandaag met je doornemen:)

Dress to impress
Ik hoop natuurlijk altijd op mooi weer. Zon, een graad of 23 en ik ben gelukkig. Nou kan dat niet altijd, maar als het wel zo is dan heb ik een aantal fijne outfit opties. Óf een fladerige jurk, lang (tot de grond) of juist ver boven de knie (niet daar tussen in) in een zomerse kleur. Óf juist een korte spijkershorts met lekkere losse top. Natuurlijk neem je altijd een vestje/jasje mee. Want Piet Paulisma heeft echt niet altijd gelijk;)

Het festival stijltje is eigenlijk heel relax en een beetje hippie. Zo ook je haar. Niet teveel gedoe. Los, met wat vlechtjes opzij, een lange vlecht. Simpel en altijd goed. Ook leuk en net ff iets specialer, een bandje, bloemetjes of een grote flaphoed. Vervolgens een lading armbanden om, een grote ketting en je zonnebril niet vergeten!

Dancingshoes
Schoenen? Nee joh! Ik ga sowieso voor slippertjes. Niets lekkerder dan dat! Ik heb ze dan ook in alle soorten en kleuren. Loop ik in de winter nooit op platte schoenen, in de zomer draag ik alleen maar Havaiianas. Op hakken naar een outdoor festival is trouwens sowieso een ‘no-go’. Vaak loop je op gras of zand en op hakken ben je dan continu je schoenen kwijt;) Daarbij, festival is chillmodus en dat geldt ook voor je footwear.

What’s in the bag
Neem niet teveel spullen mee. Zoveel heb je echt niet nodig. Ga daarom ook gewoon voor een kleine tas en laat je hutkoffer thuis. Wat wel musthaves in je tas zijn? Een vestje, als de zon het laat afweten. Je portemonnee, je moet tenslotte wel kunnen eten en drinken. Je telefoon (met camera), voor de memory foto’s en om elkaar  te vinden tussen de mensen massa. Een roldeodorant, geen spuit want die mag vaak niet mee naar binnen en zo kun je toch lekker ruiken. Een pakje tissues voor de WC, kauwgom (of beter nog, TicTac), lipbalsem en een haarelastiekje. That’s all!

Wat is jouw festival musthave?

Fiek

5 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.