Festival Amsterdam | Bacchus Wijnfestival

Ik ben een echte wijnliefhebster! De combinatie van wijn en een oester had ik alleen nog niet geprobeerd. En ja, I’m sold:)! Ieder jaar in begin september vindt het Bacchus Wijnfestival plaats. Het is voor liefhebbers, maar ook voor newbies. Je kunt hier genieten van heerlijke wijn en er tegelijkertijd kan je er ook van alles over leren. Je kunt proeverijen doen, en masterclasses volgen. Daarnaast kun je ook heel veel lekker eten. Van burgers en saté tot heerlijke kazen. Dit jaar kon je er ook voor het eerst dineren, er waren pop-up restaurants waar de het eten en de wijn goed op elkaar aansloten.

FullSizeRender1Er hangt echt een super gezellige sfeer bij het Bacchus Wijnfestival. Liefhebbers komen op dit festival af maar ook mensen die van gezelligheid houden en dus komen voor een drankje en een dansje. Ze schenken wel 400 verschillende wijnen, van glazen van 170 euro (ja, je leest het goed een glas Petrus van 170 euro) tot glazen van 3 euro. Witte wijn, rode wijn, rosé en champagne uit Italië, Frankrijk en Argentinie. Bij de stands kun je vaak wit, rood en rosé bestellen. De champagnes kan je bij één stand kopen: Dis Donc. De mensen die je helpen zijn gespecialiseerd en weten dus echt waar ze het over hebben. Dus voor newbies is dit zeker een voordeel!

Oesters & Wijn
Tijd voor een glas witte wijn en een oester. Want Jet hier, had nog nooit een oester gegeten. Schandalig… al zeg ik het zelf. Bij Zijpe Stijl werd er een oester voor ons klaargemaakt door echte profi’s en ik moet zeggen, heerlijk! Vooral in combinatie met een lekker glas Viognier van de wijngaard Petit Langeduoc in Frankrijk erbij. De combinatie was lekker, het frisfruitige van de wijn paste bij het zilte van de oester.

FullSizeRender2

Kaas & Wijn
In het centrum van Amsterdam vlakbij het Amstelveld vind je de wijnwinkel Glandorf & Thijs. Zij hadden ook een stand op het festival. We waren bekend met deze winkel en gingen dus even langs. Wij kozen voor een glas Barbera-Nebbiolo (op aanraden van mijn vader:)) uit Italië en we lieten ons adviseren door de kaaskenners van Fromagerie Kef welke kazen hier goed bij zouden passen. We kregen een stukje brie, oude geitenkaas en een blauw-schimmelkaasje. De zachte smaak van deze wijn paste goed bij de kaasjes.

What to eat?
Met een paar stukjes kaas en een oester is onze honger natuurlijk niet gestild. Gelukkig is er op het festival genoeg ander lekkers te vinden. Burgers, salades, pizza en dat alles met een bijpassende wijn. Wij kozen voor een heerlijke saté van GekkeGeit en een portie patatas bravas. Daarbij dronken we op aanraden van de kenners van Glandorf en Thijs een glas Montepulciano uit Abruzzo. De zachtheid van de wijn zou perfect samengaan met het pittige van de patatas. Ik kan dat alleen maar beamen.

FullSizeRender

Ga jij volgend jaar ook?

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter