Lissabon: Go the local way!

“Hoe was Lissabon, Mila?” “Het was echt fantastisch!” 

Ik was zelf nog nooit in de hoofdstad van Portugal geweest en was heel erg benieuwd! Iedereen vertelde er namelijk positieve verhalen over. Toch kan je er pas wat over zeggen als je het zelf hebt ervaren. Dus vorige week donderdag was het zover! Meteen bij aankomst werden we verwelkomt door de zon en opgehaald door iemand van het appartement. Het avontuur kon beginnen!

What to do in Lissabon?
Ik wilde me dit keer niet ‘lost’ voelen als en toerist en eindigen op een prachtig plein tussen andere toeristen. Want terwijl je dan een vies wijntje drinkt, denk je, hier gebeurt het niet voor de inwoners. Ik besloot ‘Spotted by locals’ te downloaden. En wat een geweldige app is dat! (Daarom deze week geen video maar een app :))We hebben ons 5 dagen laten leiden door de applicatie en ik wil graag de must-see tips met je delen:Desktop12-001


Go for some lunch/breakfast @ Tartine
Heerlijk ontbijten en lunchen hoort toch wel bij een echte vakantie! Daarom besloten we de eerste ochtend naar een tentje dicht bij ons in de buurt te gaan. Wat een super lunchroom is dat! Heerlijke broden, sapjes en alleen maar Portugezen. Ik vind het heerlijk om me onder te dompelen in een cultuur, de mensen en de taal.

Go and Shop @ Chaido
Ons appartement met fantastisch uitzicht (zie de afbeelding hierboven) zat om de hoek bij dit gedeelte. Je kan hier een hele dag doorbrengen :) Tip: Breng aan het einde van de dag een bezoek aan Hotel Bairro Alto, drink een cocktail en geniet van het uitzicht!

foto kopie 6

Go for beautiful views @ Miradouro do Monte Agudo 
Helemaal aan het einde van lijn 28 (richting Alfama) moet je uitstappen en Rua Heiliodoro Salgado oplopen. Hier zie je op een gegeven moment een paadje aan je linkerhand. Loop daar in. Het uitzicht wat je cadeau krijgt na die steile straat omhoog is fenomenaal. Er is een klein cafeetje waar je wat kan drinken.

Go for some beautiful historic culture @ Sintra
Wat een overweldigende schoonheid is daar te vinden! Het is aan te raden om een dag een auto te huren of zoals ons de Hop on/Hop off bus te nemen, want hoe erg ik soms ook toeristische dingen vermijd, de klim omhoog is bijna niet te doen zonder auto : ) Wat je hier kan verwachten? Eigenlijk een Disneyland voor volwassen, omdat er zoveel mooie paleizen en kastelen zijn ;)

Desktop12

Go for some romantic dinner @ Azenhas Do Mar
Dit restaurant is aan de Atlantische oceaan en ongeveer 15 minuten met de taxi vanaf Sintra. Dus niet heel dichtbij, maar het is, denk ik, een van de meest bijzondere en romantische restaurants waar ik ben geweest. NB: Er is in de zomer ook een super mooi zwembad waar gebruik van kan maken :)

Nicest wine/special restaurant @ Adega Victor Horta
Dit was absoluut ons favoriete restaurant! Dit kleine en schattige plekje is onderaan Alfama en je moet goed opletten want je loopt er zo voorbij. Ze hebben hier niet alleen een prachtige houtoven, waarmee ze alles maken, ze hebben ook een heuse wijngaard. Alle wijnen die je daar proeft zijn van eigen huis! Heerlijk! Een echte aanrader!
Desktop12-002

Discover History @ Belém
Op nog geen kwartier van hartje Lissabon ligt het prachtige Belém. Dit gedeelte staat bekend om zijn rijke geschiedenis. Zo staat hier de het monument van Vasco di Gama, en staat er de toren van Belém. Deze eeuwenoude toren is open voor toeristen en je kan dus ook op. Tip: Wanneer je uit het station loopt, ga dan even langs Fábrica dos Pastéis de Belém. Hier vind je de bekende Pastéis gebakjes!

Find Historic houses @ Alfama
Aan de linkerkant van Lissabon ligt het oudste gedeelte van de stad. Als je dit deel gaat bezoeken moet je wel voorbereid zijn op wat trappen, maar de prachtige kleine huisjes en bijzondere plotselinge uitzichten maken het helemaal goed! Hier kom je ook de meeste fado restaurantjes tegen. Dus aarzel niet en neem een kijkje! Tip: Het restaurantje Santo Antonio midden in Alfama en drink iets bij Portas do Sol. You will love the view : )

Desktop12-003

Eat like a Local @ Principe do Calhariz
Dit grote Portugeze restaurant ligt op de grens van Bairro Alto. Het is er vaak heel druk. Gelukkig hadden ze nog een plekje voor ons. Hier kan je genieten van echt Portugees eten zonder dat je heel veel geld kwijt bent. Wij betaalden voor een fles wijn, 2 hoofdgerechten, koffie en een toetje 35 euro :)

Wil je absoluut niks missen en als een echte local door Lissabon lopen? Download dan de ‘Spotted by locals’ app. It’s worth the money! :)

Ben jij wel eens in Lissabon geweest? 


Mila

5 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.