Eten op Bali | What to order

De liefde voor de Indonesische keuken is ons met de paplepel ingegoten. Mijn vader kookt niet vaak, maar Indisch… Daar is ie na een kookcursus in een grijs verleden best goed in. Thuis brachten mijn ouders eens in de zoveel tijd een hele dag in de keuken door en zette vervolgens een complete rijsttafel klaar. Wat een feest was dat! Je kunt je misschien voorstellen dat een reis naar Bali voor helemaal geen straf was voor de familie Knuppe. De menukaarten van alle warungs stonden vol met herkenbare gerechten. Vandaag vertel ik je mijn favoriete orders voor heerlijk eten op Bali.

Eten op bali | Fiek

  • Babi Ketjap: Als de rijsttafel op tafel kwam nam ik als allereerst een enorme schep uit de babi ketjap pan. Perfect zoet én knapperig. Dikke verwennerij.
  • Pisang Goreng: Ultiem toetje. Gebakken banaan, zo uit de frituur. Wie zegt dat fruit gezond is;)
  • Beef Rendang: De Indische versie van curry. De zachtste beef met een heerlijk gekruid sausje. Beetje kokosmelk, lemongrass, knoflook en ander lekkers en je bent good to go.
  • Sateh: Pinda’s zijn vies, pindakaas te afschuwelijk voor woorden en die dikke pindasaus is ook geen favoriet. Op sommige plekken krijg je echter een lekker dun en pittig satésausje en dat vind ik dan wel weer veel te lekker!
  • Nasi Campur: Rijsttafel op z’n Indonesisch. Een bord vol met alles wat lekker is en dus eigenlijk het allerbeste om te bestellen. Punt. Elke local die we vroegen naar z’n lievelingskostje kwam ook met dit gerecht. Wie zijn wij dan om het niet te proberen.
  • Soto AjamKippensoep, maar dan beter. Als het goed is, ligt de kip er al een dag in te pruttelen en is ie zo mals als wat. Groente, rijst, beetje sambal en een eitje en je soto is compleet. Mij kun je er voor wakker maken.
  • LemperJe kent ze vast wel. De kleverige rijstrolletjes gevuld met vlees. Ik ben fan en het is een ideaal snackje, gewoon voor tussendoor.

Ik heb 10 dagen gelang genoten van al dit lekkers. Af en toe stond ik volledig in de fik als ik mezelf weer eens iets minder Hollands inschatte, maar ook dan was het genieten. Mocht je dus nog twijfelen om het vliegtuig in te stappen, het eten op bali is eigenlijk de enige reden die je nodig hebt.


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter