England vs. Holland

Ik heb al een aantal keer verhuisd in m’n leven. Als klein meisje van de Randstad naar de Achterhoek. Als student weer terug naar Amsterdam. Altijd bleef ik echter in mijn eigen land. Er veranderde genoeg hoor, het platteland is echt wel anders dan de grote stad;) En toch, de cultuur van ons Hollanders is overal ongeveer gelijk. We denken zo verschillend te zijn, maar dat valt allemaal wel mee;) Weet ik nu ik in Engeland woon…

Want verhuizen naar het buitenland is echt wel even een ander verhaal. Allereerst natuurlijk omdat je spullen ineens 15 uur met een boot vervoerd moeten worden. Daarnaast omdat ik met mijn Hollands mezelf hier niet kan redden, maar ook omdat de mensen hier gewoon echt andere gewoontes hebben. Ik weet dat het gewoon Europa is en dat de mensen meer op elkaar lijken dan elders in de wereld, maar toch. Ik heb een paar voorbeelden voor je verzameld.

670px-Make-Every-Day-English-Tea-Step-8

Tea
Ik hou van thee, elke dag gaan er meerdere koppen doorheen. English tea echter, vind ik niets. Dat had ik dus ook niet in huis. Een grove fout zo bleek. We hadden een bed besteld en de mannen die dat in elkaar kwam zetten vroegen om een kopje thee. Met melk. En suiker. In huize Knuppe is echter alleen amandelmelk op voorraad en rooibos thee kwam het meest in de buurt van the English blend. Nou, de mannen keken me na hun eerste slok aan alsof ze poep hadden gegeten. De thee is dan ook niet opgegaan;)

Making friends
Wij stugge Hollanders zijn misschien wat minder makkelijk benaderbaar, maar als je ons eenmaal hebt, heb je ons ook echt. We doen wat we zeggen. Hier werkt dat toch iets anders. Iedereen is heel erg aardig, maar kan -heel Amerikaans- de volgende dag alweer vergeten zijn wie je bent. Van ‘Oh, we moeten echt even wat gaan eten volgende week!’ naar ‘Hi, I’m Anita’ in een dag. Ach, you’ll get used to it.

Tradition
Engeland is een land vol tradities en conservatieven. Sunday brunch met de familie, in een uniform naar school. Alles is zo ingericht zoals dat jaren geleden ook al was en er wordt met veel trots aan vast gehouden. Ik moet zeggen dat het ook wel wat heeft, hoewel mijn voorkeur toch wel gaat naar het vrije Holland. Nu nog…

Wrong side
En dan is er natuurlijk nog dat ding waar ze aan de verkeerde kant van de weg rijden. Ik zit ineens rechts in m’n auto en mag ineens alleen maar rechts inhalen. Ook weer zo’n traditie waar de Engelse aan vast houden volgens mij. Want serieus, hoezo! Het gaat me nog best goed af moet ik zeggen, maar wennen is het wel.

En toch, ik denk dat ik er wel aan kan wennen. De Engelse thee is in huis gehaald, hoewel ik nog steeds serveer met amandelmelk. De auto begint steeds makkelijker te worden en ook de sunday brunch heb ik al achter de kiezen. Almost there;)


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

19 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.