Earth day | Duurzaam reizen

Waarom reizen zo fijn is? Bijna elke travel lover zal je hetzelfde antwoord geven. Omdat de wereld gewoon zo mooi is en er zoveel plekken zijn om te ontdekken en met eigen ogen te zien. Daar is geen woord aan gelogen. Onze aarde is een grote bucket list. Maar met al dat reizen -heel tegenstrijdig- belasten we de aarde ook flink. Vliegen is nou niet bepaald milieubewust en natuurgebieden zijn ook niet altijd gebaad bij veel toeristen. En omdat het vandaag Earth Day is leek het me een mooi moment om te duiken in de wereld van het duurzaam reizen.

#Research | Duurzaam reizen
Een beetje onderzoek naar je volgende bestemming kan al een hoop schelen. Vergelijk aanbieders en hun environmental track record en kijk hoe het land of de regio waar je heen gaat om gaat met mens en milieu. Vervolgens kun je op veel plekken heel vaak een milieubewustere keuze maken.

#Go local | Duurzaam reizen
Eigenlijk geldt dit (misschien trouwens wel alle punten) thuis ook, maar door zoveel mogelijk lokaal te shoppen draag je flink bij. Geen transport uitstoot, ondersteuning van de lokale economie en verse producten is wat je ervoor terug krijgt.

#Don’t spill | Duurzaam reizen
Kijk, het is natuurlijk altijd zinloos om de kraan onnodig te laten lopen, maar er zijn gebieden in de wereld waar dit grotere gevolgen kan hebben dan bij ons. En dat geldt ook voor dingen als elektriciteit.

#Get local/public transport | Duurzaam reizen
Het motto van reizen is vaak ‘hoe verder, hoe beter’. Terwijl er dichtbij huis vaak nog zoveel onontdekt is én een vliegtuig een grote vervuiler is. Kiezen voor een bus of trein trip is dan ook helemaal geen gekke oplossing. En je ziet ook nog wat onderweg.

#The little things | Duurzaam reizen
Er zijn ook nog genoeg kleine dingen die helpen op reis. Het hergebruiken van je handdoek in het hotel bijvoorbeeld, of wat dacht je van het meenemen van je eigen shampoo fles. Die kleine one-use flesjes leveren stapels plastic per dag op (serieus, hier had ik nooit over nagedacht). Oh, en neem bijvoorbeeld je eigen waterfles mee op reis, zodat je niet steeds plastic flessen hoeft te kopen. Sommige hebben zelfs een ingebouwde waterfilter zodat je altijd goed zit.

Ik ben ondertussen met de trein op weg naar Londen, voor een weekendje marathongekte (niet rennen, wel juichen;).


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter