Duizend-en-1-nacht in Marrakech

Ik moet iets bekennen…. Maandagnacht ben ik thuis gekomen van 5 fantastische dagen Marrakech en ik heb me nou niet bepaald gehouden aan ons maandthema Low Budget Travels #excuus. Mijn liefde en ik hadden wat te vieren, dus mochten we flink uitpakken van onszelf. Marrakech stond al heel lang op ons verlanglijstje en het was geweldig! Arabische sferen met een fleugje Europa. Het oude centrum is volledig ommuurd, een doolhof van smalle straatjes met zandkleurige huizen.

GirlsLove2Travel, Manon Kosterman, TravelGirl Manon, Riyad al Moussika

We sliepen in misschien wel het mooiste hotel van Marrakech: Riyad Al Moussika. Ik heb al best wat luxe vakantie ervaringen gehad – ik kom ook goed tot m’n recht in een fancy omgeving :-) – maar dit hotel was net een duizend-en-1-nacht sprookje. In een steegje achter een grote houten deur bevind zich dit liefelijke voormalige paleis met maar 5 kamers. Alles aan dit hotel is prachtig en de service is geweldig! Omdat het hotel wat aan de dure kant was, hebben we de rest zo goedkoop mogelijk gehouden. Om alles een beetje in balans te houden zeg maar…

Timing
Naar veel landen waar het in de zomer bloedheet is kan je in die periode heel goedkoop vliegen en de hotels geven flinke kortingen om hun kamers vol te krijgen. Oké, je moet wel tegen een beetje hitte kunnen, maar qua temperatuur is juni prima te doen.

GirlsLove2Travel, Manon Kosterman, TravelGirl Manon, Marrakech

Food
Eten in de restaurants rondom het populaire Jemaa el Fna plein is voor Marokkaanse begrippen prijzig. Ga dus naar de kleine restaurantjes waar de locals komen. Mijn ervaring is: hoe spartaanser de inrichting, hoe beter  het eten. Een andere goedkope optie zijn de eetstalletjes op straat. Ze hebben er de beste gegrilde vleesspiesjes ever! Of neem een msemem (Marokkaanse pannenkoek) als tussendoortje. Extra lekker met honing of kaas.

Als je van fruit houdt is Marrakech een walhalla! Vers of gedroogd fruit, overal staan kraampjes met vijgen, abrikozen, ananas etc. Alles is zongerijpt en dat proef je.

Wil je toch in een leuk restaurant eten? Op het dakterras van Rahba Kedima heb je een geweldig uitzicht over de stad. Voor vegetariers is Earth Cafe de juiste plek. En als je de big spender uit wil hangen, reserveer dan een tafeltje bij PepeNero.

GirlsLove2Travel, Manon Kosterman, TravelGirl Manon

Drinks
Het is even wennen, maar in de medina is nergens alcohol te krijgen. Bij de wat luxere, internationale hotels schenken ze wel alcohol, maar tegen Hollandse prijzen. Daarentegen hebben ze overal heerlijk vers geperste sapjes. Niet aangelengd met water, echt puur sap! Het goedkoopste vind je ze in de piepkleine winkeltjes, maar in de restaurants is het ook prima te betalen. Mijn favoriete sapje, de Elixer (kiwi, limoen, gember, sinaasappel), dronk ik op het dakterras van Un Dejeuner a Marrakech.

GirlsLove2Travel, Manon Kosterman, TravelGirl Manon

Must-sees
Atlasgebergte
Op 1,5 uur rijden ligt dit schitterende gebergte. Kijk of je een taxi met anderen kan delen, dat scheelt weer in de kosten. Daar aangekomen zijn genoeg locals die je tegen een kleine vergoeding een paar uur op sleeptouw willen nemen door de bergen. Je wandelt door kleine Berber dorpjes met de meest fantastische uitzichten. Tip: trek goeie schoenen aan, je moet veel klimmen en klauteren over smalle paadjes bezaaid met stenen!

Cultuur
Verstopt in één van de straatjes van de medina vind je de voormalige Koranschool, Ali Ben Youssef Medersa. Je kunt hier zien hoe de studenten vroeger leefden in dit prachtige gebouw. Ben je nog niet klaar met de pracht en praal neem dan kijkje in palais de la Bahia of kom veel over de historie van Marrakech te weten in museum Dar Si-Saïd.

Shopping
Voor moderne winkels moet je in de wijk Ville Nouvelle zijn. Dit is een totaal andere wijk met vette mansions en winkels van de Zara tot Dior. Er zijn veel cafés en restaurants waar je wel een wijntje kan drinken :-). Klein detail: de prijzen in deze wijk zijn op Europees niveau.

Van Marokko wil ik zeker nog meer zien! Ben jij er al eens geweest?

 
Manon

9 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.