Dromen van de Nederlandse Antillen

Nu de herfst zijn intrede doet, kan ik niet anders dan fantaseren over mooie bestemmingen met zon en palmbomen. Maar laten we eerlijk zijn, een Ginger met een voorkeur voor zon is niet heel handig, maar toch is het zo ;)

Misschien komt het door de keuze van mijn ouders voor zon, want as we speak zitten die nu heerlijk in Valencia en laten ze geen winter voorbij gaan zonder dat ze op Curaçao (Kòrsou) vertoeven. En de voorliefde voor dit eiland is precies wat ik vandaag met jullie wil delen. Eigenlijk heb ik door de jaren heen overal gezeten, van de kleine huisjes in diepe knoeknoe (plattelandsdeel in de bush) tot vrijstaande villa’s aan het Spaanse water, allemaal heb ik het voorbij zien komen. Het soms dorre landschap gecombineerd met de prachtige stranden maakt het een heerlijke vakantie bestemming, maar what to do? Yes i am going to tell you today :) (er komt een deel twee met tips voor de leukste stranden en restaurantjes, want anders wordt het wel een heel lang favoriete lijstje ;))

Nature & Culture
Westpunt
Wil je graag het eiland verkennen? Plan een dag naar Westpunt. De rit is best lang voor Antilliaanse begrippen, vooral als je bedenkt hoe klein Curaçao is, dus krijg je onderweg vast zin om ergens even te stoppen. Maak dan een stop bij Playa Forti. Dit rommelige cafeetje staat er al jaren en heeft denk ik wel het mooiste uitzicht van het eiland. Heb je het toch een beetje warm en zin om te zwemmen, dan kan dat onderaan de rots van het café, daar is namelijk een groot local strand. Wil je snel beneden komen? Dan kan je er voor kiezen om van de rots daar af te springen. Ik heb dit wel eens gedaan en ik kan je vertellen, het is hoog! (maar wel heel vet)

Desktop10-002

Klein Curaçao
Hou je van surfen en snorkelen? Dan is deze trip echt een must om op je lijstje te zetten. Een keer per dag vertrekt er een boot richting Klein Curaçao. Dit primitieve eiland heeft niet veel meer dan een bbq stand, wat hangmatten en wat parasols (Dit was een aantal jaar geleden in ieder geval zo :)) Het eiland is dus even van jou en je vrienden. Dit maakt de ervaring heel bijzonder, vooral als je s’avonds in je hangmat ligt en naar de sterren kijkt. Je waant je echt even op een onbewoond eiland.

header1

De Blue Room
Wil je iets unieks doen? Breng een bezoekje aan Boca Fluit oftewel de Blue Room. Vanaf Playa Kalki gaat er een boot die je meeneemt naar dit bijzondere natuurverschijnsel op een paar minuten van van Playa Santa Cruz. Vanaf de boot is nog niks te zien, want het is van buitenaf alleen maar een klein gleufje, het is namelijk een grot! Super vet! Na een klein stukje onder water te hebben gezwommen kom je in felblauwe omgeving. Echt super bijzonder! Boeken kan je bij Captain Goodlife : ) En hou je heel van duiken? Dan kan je ook bij hem terecht! 

Dinah Veeris
Dinah Veeris is inmiddels een groot begrip op Curaçao. Deze Antilliaanse kruidenvrouw begon meer dan 20 jaar geleden met het verkopen van haar selfmade producten. Ik kan me nog herinneren dat ik daar kwam als klein meisje :) Inmiddels is het uitgegroeid tot een groot bedrijf en zit er ook een heuse winkel bij. Het is leuk om even langs te gaan.

Desktop10-003

Slavernij museum in Kura Hulanda en Otrabanda
Dit museum staat in het hartje van Otrabanda en is opgericht door Jacob Gelt Dekker. Het museum vertelt de geschiedenis van het eiland en is heel bijzonder om te zien! De afgelopen jaren is dit deel van Otrabanda heel erg veranderd. Het was vroeger een deel waar mensen liever niet kwamen. Er liepen veel chollers rond (bedelaars en drugsdealers). Toch kwam ik hier weleens. Er zat namelijk een schattig pleintje, wat nu middenin Kura Hulanda staat, waar altijd een band op trad. Leuk detail: Mijn vader is beeldhouwer en heeft onder andere van een van de bandleden een brons portret gemaakt en dat staat nu in Kura Hulanda. (Hij heet John de Bont :))

Christoffelpark
Dit park is het grootste natuurgebied van Curaçao en ligt rondom de Christoffelberg. Het is niet vrij toegankelijk, maar voor 21 euro is het hele park tot jou beschikking. In het park struikel je op sommige plekken bijna over de kleurrijke orchideeën, je hoort overal het geroep van vogels en je geniet er van prachtige uitzichten. Zorg wel dat je vroeg vertrekt want auto pech in de brandende zon daar is geen pretje (ik spreek uit ervaring ;)) En last but not least, neem wat te eten en te drinken mee!

Desktop10-005

Parke Nashonal Shete Boka
‘Boka’ betekent ‘inham’ en dit is ook letterlijk wat het volgende natuurverschijnsel is. De meest bekende en favoriete voor bezoekers is Boka Tabla . Het is een diepe inham, waar de zee onophoudelijk tegen de kust aan klapt. En als je geluk hebt zie je bij een van de stranden schildpadden broeden! (Wil je het echt van dichtbij zien neem dan een kijkje op deze website) Dus hou je wel van een ruig gebied? Dan is deze plek iets voor jou! Tip: Boca Pistol. Deze natuurlijke geiser (een gat in de rotsen) vind ik zelf de meest spectaculaire van allemaal!

DSCF8902

Zoals je ziet genoeg te vertellen ;) De restaurant/barretjes en stranden hou je nog van me te goed in deel II : )
Voor nu een heerlijke Antilliaanse Cultuur video, Carnivale!


Mila