Denia, parel van de Spaanse Kust

Onder de rook van Alicante –welgeteld 2 uur rijden met de locale bus- ligt het pitoreske stadje Denia. Deze plek staat vooral bekend om de boot die je naar Ibiza brengt waardoor reizigers er vaak niet blijven. Zonde want Denia is perfect voor een weekendje weg! Ja, je moet er voor in een bus stappen #easypeasy maar dat is het waard. Tickets naar Alicante zijn zelfs in het hoogseizoen betaalbaar en heb je net iets langer de tijd, dan pak je dus de boot en vlieg je vanaf Ibiza terug. We did it, en dat zag er zo uit!

Denia31Koloniaal Denia
Hoe meer je reist, hoe meer je beseft dat massa toerisme z’n sporen achterlaat. Eens zo schattige dorpjes veranderen in steden waar hotels van de grote merken de ooit zo authentieke boulevard inmiddels overschreeuwen. Niet in Denia. Hier vind je koloniale huizen, smalle straatjes, een heerlijk strand en fantastische Spaanse restaurants. Perfect om in de vakantie stemming te komen!

What to do in Denia?

Denia32# Go to the beach (swimming or running)
Het strand van Denia is super uitgestrekt. Perfect om lekker te chillen of één van de jaarlijkse strandfeesten mee te maken. En ben je een sportieveling, dan is het ideal voor een ‘early morning run’.Denia22
# Visit ‘Castell de Denia’
Dit kasteel geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Wij hebben eerst spaanse kaas, worst en wijn ingeslagen om te picknicken ‘with a view’.

Denia21
# Sleep at Hostal Loreto
Eigenlijk struikelde we per ongeluk over dit oude klooster. Een prachtig staaltje gebrek aan planning… ik hou gewoon van avontuur en daar hoort het reizen met de ‘we zien wel wat er gebeurt zelfs nu we een baby hebben’ gewoon bij. Meestal pakt dat dus fantastisch uit, zo ook nu. Dit klooster hoort bij een deels Nederlandse familie en ligt midden in de straat met de fijnste locale restaurantjes. Wauw, wauw, wauw wat een aanrader!

#Take the boat to Ibiza
Wij zijn voor anderhalve week naar Ibiza gegaan. De boottrip van twee uur was een eitje voor mijn liefde en onze kleine boef… ik daarentegen lag na een uur toch wel wat groenig in een stoel. Pilletjes tegen wagenziekte zijn geen overbodige luxe als je geen piraat bent #oeps

Denia17
# Eat at Le Sud
Le Sud heeft koken met seafood echt tot kunst verheven. De gerechten zijn creatief, de setting modern en de wijnen… yumm!

Denia4# Verwonder je over de spaanse archtictuur
Dit is echt zo’n stadje die van begin tot einde mooi is. Met smalle straatjes, gekleurde huizen en zo’n zomerse vibe. Got to love it!

Love,
Vi

 

Denia29Denia1Denia20 Denia19 Denia11Denia14 Denia10 Denia9 Denia8 Denia7 Denia6 Denia5Denia2Denia33Denia3

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.