De mooiste stranden van Benidorm

Het bekendste strand van Benidorm is Levante beach. Door de torenhoge hotels wordt het ook wel het Manhattan van Spanje genoemd. Een onwijs indrukwekkende skyline, zeker ’s avonds als alle verlichting aan is. Ik heb me trouwens verbaasd over hoe ontzettend schoon Levante beach is en hoe helder het zeewater is. Je ziet vaak dat drukke stranden juist minder schoon zijn en het water wat troebel is. Maar niks van dat alles hier:)

De mooiste stranden van Benidorm
Persoonlijk ben ik fan van de wat minder massale stranden. En ook die zijn in Benidorm te vinden. Benidorm is namelijk zoveel meer dan het strand wat we allemaal kennen van de bekende plaatjes. Dus ik ben op jacht gegaan naar de mooiste stranden van Benidorm.

de mooiste stranden van BenidormPoniente beach
Dit is het strand waar de locals graag een zonnestraaltje meepakken. Alhoewel het in het verlengde van Levante beach ligt is de sfeer op Poniente beach totaal anders. Het is er veel rustiger, geen reusachtige hotels maar voornamelijk laagbouw én je vindt er de betere ‘local’ restaurants.


de mooiste stranden van BenidormLa Almadrava cove
Op 10 minuten fietsen vanaf de boulevard sta je ineens oog in oog met de andere kant van Benidorm. La Almadrava cove ligt in het natuurgebied Sierra Helada Het is een prachtig klein strand dat ingeklemd ligt tussen de hoge rotsen. Er is geen restaurantje, dus neem een goed gevulde picknickmand mee. Oh en vergeet je snorkelset niet! De vele visjes in het glasheldere water zijn een feestje om naar te kijken.


de mooiste stranden van BenidormTio Ximo Cove
Een paar minuutjes verder fietsen ligt de Tio Ximo cove. Net als de la Almadrave cove is het een klein paradijs. Het enige verschil is dat het strandje is net ietsje groter is. Ook dit is een bring-your-own-food spot en perfect om te snorkelen. Als je de ondiepe baai uit zwemt en een beetje in de buurt van de rotsen blijft zie je de meeste visjes.

Op welk strand zie jij jezelf wel liggen?


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

de mooiste stranden van BenidormBenidorm mooiste strandenBenidorm mooiste stranden