Dancing around the world

Wat betreft echte festivals ben ik in het buitenland nog een echte rookie. In Nederland is het echt mijn zomerse favoriet, het voelt bijna als vakantie, maar om er naar helemaal voor naar een ander land te gaan… Ik weet niet, het is er nog nooit van gekomen. Terwijl Coachella en Burning Man ook hoog op mijn to-do list staan. (Vi, Manon, ik voel een reisje aankomen;). Maar festival is best een breed begrip en ik heb wel ervaring met buiten naar muziek luisteren en dansen in een ander land. Hier mijn top 3 beste ervaringen.

Dancing Central Park
Met stip op 1 het concert van Colbie Caillat & Gavin Degraw in Central Park NY. We hadden bij het hotel gevraagd of er nog kaartjes waren voor een broadway show en toen zei de meneer achter de balie dat er ook nog tickets waren voor een concert. Of we dat niet wilden. JA natuurlijk wilden we dat. En dus stonden we om half 5 in de rij van ongeveer een kilometer, you can’t have it all, om het terrein op te gaan. Gewoon een groot podium in de buitenlucht met iedereen op kleedjes met bakjes eten. Het was fantastisch!

cp

Pretty Italy
Italië op z’n mooist:) Het klinkt misschien niet zoals je verwacht, misschien zelfs wel saai, maar trust me it’s not! In Sienna wordt jaarlijks een muziekfestival georganiseerd. Heel veel klassiek en ik moet bekennen dat dat niet helemaal mijn stijl is. Maar het geeft zo’n heerlijk Italiaans gevoel en de hele stad loopt uit. Dus ik heb er toch 2 jaar op rij enorm van genoten! Mensen dansen, luisteren, drinken wijn.

Crazy Thailand
De Half Moon party in Thailand. Ik had natuurlijk naar de Full Moon Party moeten gaan denk je nu vast. En misschien is dat ook wel zo, maar ik zat net heerlijk met m’n billen op het mooiste eilandje van het land, Koh Phi Phi. Daar is het normaal gesproken niet uit te houden met alle (Engelse) toeristen, maar nu was er bijna niemand en konden we met volle teugen genieten! Dus vandaar, de Half Moon. Eigenlijk ook juist heel vet! Midden in de jungle. We gingen met taxi-scootertjes van het stadje naar de middle-of-nowhere. Via enorme heuvels die het scootertje maar net haalde, kwamen we aan. Overal neon. Verf, kleding, haren, alles gaf licht. En iedereen was aan het dansen! Loved, loved, loved it!

hm

Het leukste aan festivals is dat iedereen altijd zo blij is. Misschien hebben ze daar een beetje hulp bij gehad (…;) misschien ook niet, maar ik kan enorm genieten van al die lachende en dansende mensen! Volgende week een stuk over hoe dat komt!

Ben jij wel eens naar een outdoor muziek ding geweest in het buitenland? Heb je een goeie tip?

Fiek

1 Reactie

  • Avelien schreef:

    Verder dan Pukkelpop En werchter in Belgie ben ik qua festivals niet geweest.. Maar er staat nog veel op het to-do ijstje ;)

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.