Curaçao…I’m on my way dushi!

Vorige week donderdag sprongen Fiek, Vi en ik op de fiets naar StrandWest om even te ontsnappen aan de herfst en ondergedompeld te worden in Caribische sferen. We waren namelijk uitgenodigd voor een bloggersevent van het Curaçao Toeristen Bureau Europe (CTBE). Vanaf het moment dat we binnenstapten scheen de zon!

Caribische muziek, heerlijke Antilliaanse hapjes plus drankjes en vrolijke mensen. Met dit event wilde het CTBE ons laten zien dat Curaçao naast zon, zee en strand nog veel meer te bieden heeft.

Introducing Curaçao
De prachtige Jasmine Sendar was de host van de avond. Vol enthousiasme deelde ze de liefde voor haar geboorte-eiland met ons. Daarna ging de rest van het programma van start.

Mariëlle van Bork vertelde ons alles over de geneeskrachtige werking en het oogsten van aloë vera. Op Curaçao groeit deze plant in overvloed en pas na vijf jaar is een plant rijp voor gebruik! We mochten heerlijk smeren met allerlei crèmes en kregen een royaal gevulde goodiebag mee naar huis.

Daarna gingen de voetjes van de vloer met salsadanser Gerald Fraay. Hij heeft ons een traditionele Antilliaanse dans geleerd. De naam ben ik vergeten, maar met deze dans wordt van oudsher de oogst gevierd . Als je de danspasjes ziet denk je: piece of cake. Maar trust me, voor het eggie valt het best tegen! Reks (= Antilliaans voor rechts), links, reks blijkt dan toch best ingewikkeld te zijn :-)

Na het dansen konden we gelijk door naar een vriendelijke masseuse die klaar stond om je spieren los te maken. Heerlijk!

blog

And the winner is…
Die avond viel er ook nog een tegekke prijs te winnen, een persreis voor vijf bloggers naar Curaçao! Wat je daarvoor moest doen is het CTBE met een artikel of filmpje overtuigen waarom jouw blog en Curaçao dé perfecte match zijn. Iedereen zat gespannen te wachten toen de directeur van het CTBE, Edward, de lucky bastards bekend ging maken. Fingers crossed! Bij het noemen van de derde winnaar hoorden we ineens onze naam: GirlsLove2Travel! For real?! VET!!!

Samen met vier andere bloggers heb ik de eer om Curaçao te mogen ontdekken en ik kan niet wachten! Ik zie mezelf al snorkelen in de azuurblauwe zee, gestoofde iguana eten (of is dat meer iets voor Vi?), struinen door de straten van het vrolijk gekleurde Willemstad en chillen op het strand hieronder :-)

Klein Curacao

M’n reisplannen zijn dus gewijzigd. Kaap Verdië moet nog even wachten, want eind november zit ik in het vliegtuig naar Curaçao! Ik sta te poppelen om je alles over m’n avonturen te vertellen. So stay tuned!

Ben jij er wel eens geweest en heb je tips? Please share!


Manon
You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

21 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.