De beste culinaire spots in Reykjavik

Grappig hoe je soms in je hoofd al helemaal een beeld van een bestemming gemaakt kunt hebben. Van IJsland had ik super hoge verwachtingen qua landschap en in het echt was het nog veel woester en meer oer dan ik had durven dromen. Tegelijkertijd had ik op de een of andere manier ook al helemaal bedacht hoe het op culinair gebied in elkaar stak. Geen verfijnde gerechten, maar grote lappen vlees met aardappelen enzo. Viking stylo eten. Al tijdens ons eerste restaurantbezoek bleek ik er compleet naast te zitten!

Fish Market

De IJslanders zijn namelijk dol op een gezonde lifestyle. Organic food is hier de normaalste zaak van de wereld en vegetarisch eten idem. Bij ons moet je het in een restaurant als vegetariër meestal doen met saaie gerechten. In IJsland tel je net zo goed mee en kan je minstens zo goed eten als niet-vegetariër. Als visliefhebber viel ik ook met m’n neus in de boter. Verser dan dit krijg je het echt het niet. Deze culinaire spots in Reykjavik zijn stuk voor stuk om je vingers bij af te likken!

Fish Company

Fishcompany
De intieme sfeer van het interieur van Fishcompany valt als een warme deken om je heen. Het veel gebruikte hout, kaarsen en de grove stenen van de muur zorgen ook voor een instant IJsland gevoel. Hier dineren is een avontuur van prachtige kleine porties met verfijnde smaken. De visgerechten zijn een feestje om te eten en de lam (het paradepaardje van IJsland) is zo boterzacht dat je mes er zonder enige moeite doorheen glijdt.

Babalu

Babalu
Alles aan Babalu is schattig. Het interieur ziet er uit als een knusse huiskamer vol met grappige accessoires. Het gaf mij een beetje een ‘Hans en Grietje met een twist’ gevoel. De menukaart staat vol lekkers voor een ontbijt of lunch. Zoetigheden hebben ze ook in overvloed. De cheesecake is een van de beste die ik ooit gegeten heb! Oh en een bezoekje de toilet is hier een avontuur an sich. Als je de deur opent sta je ineens in een sci-fi meets James Bond wereld. Compleet met het geluid van een opstijgend spaceship. Have fun;)

Solon

Solon Bistro
Door de perfecte ligging -op de hoek van een winkelstraat- en de vele ramen kan je hier ongegeneerd mensen kijken terwijl je nipt aan een wijntje. Solon Bistro heeft door de donker houten gelakte meubelen in combinatie met gedimde lichten een elegant, klassieke look. Genieten kan je hier niet alleen van de wijntjes en het eten, maar ook van kunst. Het is namelijk tegelijkertijd een expositieruimte die om de 6 weken wisselt van collectie.

Fish Market

Fish Market
Dit restaurant staat met stip bovenaan in mijn lijstje met world food heavens! De keuken is een fusion van authentieke IJslandse gerechten die in een modern jasje zijn gestoken. Alle producten worden direct bij de boeren en vissers ingekocht, waardoor alles vers op je bordje ligt. Bij het serveren van iedere van de in totaal 9 gangen dacht ik serieus “It can’t get any better than this”. Boy oh boy I was wrong. Fish Market overtreft zichzelf bij ieder gerecht. Het zijn indrukwekkende eetbare kunstwerken die met de grootste passie zijn klaargemaakt en werkelijk verrukkelijk smaken.

 ♥
Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.