Cruisen op de Rijn | 6 redenen om op ‘Rijn trip’ in Rijnland te gaan

Je voelt de deining van het water, bent omgeven door wijngaarden en langs de oever wuiven historische dorpen je trots toe. Het is ontspannen en cultureel. Vol wijntastings natuurlijk want daar is het Duitse Rijnland-Palts een ster in. Varen op de Rijn is al lang niet meer voor oudjes. Dus vertrok ik met mijn liefde en onze avontuurlijke peuter voor een Rijn trip. Onderweg verzamelde ik -naast fijne foto’s- redenen voor jou om dit zelf eens te proberen. Let’s go Rhine trippin’!

6 redenen om op ‘Rijn trip’ te gaan

RhineCruise14

# Hop on and off
Back in the days bracht de Rijn mensen van de Zwitserse Alpen tot aan onze Noordzee. Langs deze route -die 1238 km lang is- is daardoor een schat aan idyllische dorpjes ontstaan. Het mooiste is misschien wel dat je gewoon op de rijnboten kan ‘hoppen’ om bij het volgende dorp aan land te gaan, er de nacht door te brengen, je onder te dompelen in het lokale leven en de volgende dag weer verder te gaan. Via de Rijn natuurlijk!

RhineCruise15

# Taste the towns
Duitsland is een ster in wijnen en dat weten ze te combineren met fijne gerechten. Waar je ook komt, je kunt er heerlijk tafelen, chillen in ‘bier gartens’, wijnproeverijen doen, of befaamde wijnsoep of wijnijsjes eten. Tip: proef zoveel mogelijk ‘Flammkuchen’ Yumm!

RhineCruise12

# Je reist mee met de natuur
Terwijl je geniet van de zon, over het water tuurt en sipt van je fijne Duitse wijn, trekt het Rijnland rustig aan je voorbij. Een super ontspannen manier van reizen. En niet geheel onbelangrijk, het is nog ‘Child proof’ ook!

RhineCruise8

# A trip down memory lane
Omdat dit een oude handelsroute is, barst de Rijn van de bijzondere herinneringen die de historische dorpen graag met je delen. Dit zie je al aan de vele kastelen en bijzondere ruïnes. vaak worden in de zomer op deze plekken nog gave concerten of bijzondere wijntastings gehouden ook #aanrader

RhineCruise5

# Mooiste zicht op de oever en de stadjes
Dorpen en Steden zoals Koblenz, Bacharach, Oberweis, St. Goar zijn prachtig vanaf de boot. Je hebt prachtig zicht op grote forten en komt langs bijzondere punten zoals ‘De Lorelei’ één van de smalste plekken van de Rijn waar vroeger veel schepen vergingen (en waarvan de legende zegt dat er ook Nimfen woonden;)

RhineCruise15

# Rijnland is ‘just around the corner’
Op slechts 3,5 uur rijden van Amsterdam ligt dit gebied wat -dankzij de bier- en wijncultuur in combinatie met de natuur- perfect is voor iedere levensgenieter. Ik stap binnenkort weer in de auto, dit keer om een wijnfestival te bezoeken. Keep you posted;)

 

“The air grows cool and darkles, The Rhine flows calmly on.
The mountain summits sparkles, In the light of the setting sun.”


Vi

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

RhineCruise6 RhineCruise4 RhineCruise3RhineCruise9