Citytrip Lille | onontdekt pareltje

Niks leuker dan een citytrip maken die nog niet veel anderen doen. Nieuwe plekken ontdekken is juist wat reizen zo avontuurlijk maakt. Het Noord Franse Lille (Rijssel op z’n ‘Hollands) is zo’n onontdekt pareltje. Telkens als ik in de Thalys zit onderweg naar Parijs en we rijden langs Lille ben ik nieuwsgierig naar deze stad. Toch is het er nog niet van gekomen. Tijd om daar verandering te brengen…

Citytrip Lille
Lille heeft het beste van twee werelden. De sfeer van een kleine, gezellige stad én alle voorzieningen van een metropool. Kunst, cultuur, historie, gastronomie, shops en veel evenementen. Alles wat je zoekt in een city trip.

Lille must do’s and sees
#Art
Als kunstliefhebber wil je het Palais des Beaux Arts niet gemist hebben. Volgens kenners is hun kunstcollectie op die van het Louvre na, de meest waardevolle van Frankrijk. En er zijn met regelmaat toffe exposities.

#Eat
De gastronomie van Lille is een hele smakelijke mix van de Franse en Vlaamse keuken. Met name de wijk le Vieux Lille staat bekend om de grote keuze aan fijne restaurants. Op het menu staan gerechten als karbonade, waterzooi en een potje vleesch. Go check it out!

Lille city trip citytrip
#Shop
Na Parijs is Lille de grootste winkelstad van Frankrijk. Alle grote winkelketens zitten er, maar juist de vintageshops, boetiekjes en delicatessenzaken maken Lille zo’n goeie shop bestemming. Het gebied tussen de Rue de la Monnaie en Rue Esquermoise zit er vol mee. Dat wordt een extra grote koffer voor al je shopping spree aankopen:)

#Sleep
Lille heeft voor elk budget een slaapplaats. De meeste hotels bevinden zich in het historische centrum. Good to know: de hotels in de wijk Euralille zijn voornamelijk zakenhotels en daardoor in het weekend goedkoper om te overnachten.

#Walk
Struinen door het oude centrum met haar brede straten en statige panden. Bij het bureau voor toerisme zijn verschillende routes te krijgen voor stadswandelingen. De routes leiden je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en musea van Lille.

Lille citytrip city trip
#Wine fair
Ruim 600 verschillende wijnen met per wijnhuis minimaal 6 verschillende wijnen. Allemaal vrij om te proeven:) Sounds like wine heaven! Vi liep hier 2 jaar geleden met haar pa rond. Check haar wine fair avontuur in Lille hier. In november is de wine fair weer.

Met de Thalys naar Lille
Zin in een citytrip Lille gekregen? De Thalys brengt je nu voor maar €15, €20 of €25 naar Lille. Hou je lekker meer geld over om leuke dingen van te doen;) En het is maar 2,5 uur treinen.
De Thalys actie is geldig tot 14 april!

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Thalys.

1 Reactie

  • Yvonne schreef:

    Het lijkt wel alsof ik Lille steeds maar weer tegenkom de laatste tijd. :) Blijkbaar moet ik er gewoon een keer naartoe. Ziet eruit als een fijne stad.

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.