Cape Town is full of favorites and hotspots

Ook al is het mei en is ‘Exporing Africa’ dus voorbij, ik blijf toch nog even hangen. Jullie hebben namelijk nog een paar Zuid Afrikaanse avonturen van me tegoed. Nu is de vraag: Waar moet ik beginnen. Ik ben er maar een week geweest, maar heb zoveel mee gemaakt. Ik heb daarom maar een lijstje gemaakt. Wat te doen als je in Kaapstad bent (in mijn ogen dan hè;).

tiled

Boek een hotel aan de groene kant van de berg
Vi is eerder in Kaapstad geweest en vond het leuk, maar echt enthousiast was ze niet. Ze miste de mooie natuur. Ik kon me daar niet in vinden. Vond het juist prachtig. Hoe dat kan? a. omdat ik het in haar ogen ultieme Brazilië nog niet heb bezocht;) en b. omdat ik aan de goede kant van de tafelberg zat. De groene kant. Ons hotel zat niet in hartje Cape Town, maar in Newlands op 15 minuten rijden. Een prachtig hotel op een nog prachtigere plek!

Huur een auto! 
De omgeving verkennen doe je in een auto. Nou kun je daarvoor een vriendelijke taxichauffeur gebruiken, maar je bent waarschijnlijk duurder uit en een stuk minder vrij. Let wel op: ze rijden aan de verkeerde kant van de weg;) Met onze Volkswagen Golf reden we elke avond de stad in voor een diner en gingen we overdag op avontuur. Heerlijk!

clarence

Rijd Chapman’s peak & Clarence drive 
Mooie plekjes genoeg, maar ik ben echt fan geworden van Cape Town toen we Chapman’s peak reden. Aan de ene kant enorme rotspartijen en aan de andere kant prachtige blauwe zee. Om de 100 m. wilde ik stoppen voor een foto. En toen gingen we naar Johan Reyneke voor een winetasting en hij vertelde dat het nog mooier kon. En dus reden we de volgende dag bij Gordon’s Bay de bergen in waar we de mooiste zonsondergang van de reis zagen.

jhjds

Ga ongelooflijk uitgebreid dineren 
De vlucht naar Zuid-Afrika is vrij duur, maar eenmaal daar valt het best mee. Zo gingen we -als beloning- na ons hardloopavontuur uitgebreid dineren in ons hotel. 5 gangen met bijpassende wijnen voor €25,- pp. Daar heb je in ons kikkerlandje alleen een biefstuk voor;) Verder aten we heerlijke Asian fusion met het mooiste uitzicht bij KOI en deden we dat nog eens dunnetjes over bij jazzbar Akosa.

Ontmoet locals
De stad heeft mijn hart veroverd, maar kent ook een andere kant. Je ziet het niet als je het niet wil zien, maar er is veel armoede en nog altijd heel veel racisme. Het mooie is wel dat mensen er graag met je over praten (dat was in ieder geval mijn ervaring). Voor mij is dat een heel belangrijk deel van de reis geweest. Je beseft je dat het niet alleen maar mooi en prachtig is.

tiled

Laat je verrassen
Ik ben, wanneer niet, weer totaal onvoorbereid op pad gegaan. Ik wist waar we sliepen en wat we de eerste 2 dagen zouden doen (startbewijzen ophalen en hardlopen), maar voor de rest lag alles open. En zo zijn we op de meest bijzondere plekken terecht gekomen. In het huis van Prof. Tim Noakes bijvoorbeeld. Of in de taxi van Francis die eigenlijk politicus was in zijn eigen land, maar moest vluchten. Of in een superdeluxe beachclub waar de rich en (wie zal het zeggen) famous hun cocktails dronken met de ondergaande zon als uitzicht.

Hotspots.
Ze verdienen eigenlijk allemaal een eigen post. En ik ga er zeker nog een paar uitgebreider uitlichten, maar hier alvast even een klein overzichtje van mijn hotspots.

  • Slaap in het Vineyard hotel. Geweldige ligging, heerlijk eten en -als kers op de taart- enorme schildpadden in de tuin;)
  • Eet bij KOI: Ga voor zonsondergang en zie de zee onder je door op de rotsen klappen.
  • Eet in het Vineyard hotel: 5 gangen voor een prikkie
  • Eet bij &Union: Ongelooflijk lekkere burgers, maar vooral een topsfeer en een mega wijnkaart!
  • Lunch bij de Oude Bank/Bakkerij in Stellenbosch
  • Dans bij Asoka: Ga op dinsdagavond. Boek een tafel rond 8 uur en geniet van de Asian fusion keuken onder het genot van de fijnste jazzklanken. Daarna gaat de boel helemaal los!
  • Dans bij Jade: We hebben door de run het weekend gemist en wilde dus op donderdagavond gaan stappen. De pianist van Asoka nam ons mee naar Jade. Een extravagante club met een hele lage gemiddelde leeftijd (jep, ik voelde me oud), maar fijne muziek!


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter