Cape Town in action

Kaapstad heeft m’n hart een beetje gestolen. Vorig jaar al. Omringd door bergen, zee en groen, met de lekkerste wijnen en heerlijk eten. Maar dat is niet de reden dat ik as we speak voor het tweede jaar op rij in Kaapstad ben. Ik ben hier –zoals je misschien wel weet- voor de Two oceans marathon. En dat brengt me bij het volgende. Sporten op reis is een geweldige manier om een plek te ontdekken en dat geldt zeker voor Kaapstad. Ik ken bijna geen sportievere stad dan deze. Van surfen tot triatlons tot marathons, het kan hier allemaal. Ik zet een paar sportieve juweeltjes voor je op een rijtje.

Processed with VSCOcam with m5 preset

# Run the Two oceans (what else…)
De mooiste marathon van de wereld, zo wordt ie ook wel genoemd. En ik snap wel waarom. De ultra (56km) gaat bijvoorbeeld over Chapman’s Peak en dat levert echt de meest spectaculaire beelden op. Gaat die 56km je wat ver, dan kun je net als ik voor de pussy distantce gaan;) Al is die halve marathon ook niet makkelijk. Verder zijn er op vrijdag ook nog 2 trailruns. 10km en 20km richting de tafelberg. 20km trail, daar doen ze rustig een uurtje of 4 over. Be prepared…

# Mountain bike through Koeberg nature reserve
Sportiviteit combineren met sightseeing is ideaal en dat kan hier perfect. Dit park gelegen rondom een kerncentrale (of all places). Het herbergt grote aantallen zebra’s en springbokken en je ontdekt het via een mountainbike trail. Op je fietsje langs de wilde dieren, does it get any better? Neem wel je paspoort mee, anders kom je niet verder dan de gate. Ik spreek uit ervaring…

IMG_2704

(Kite)Surf/Sup the ocean
Kaapstad is natuurlijk surfers paradise. Vooral kitesurfers kunnen hun lol op. Ik ben zo eerlijk om toe te geven dat mijn talent niet daar ligt, maar misschien dat ik de stap ooit aandurf. Voor nu hou ik het bij suppen. Tot nu is de wind helaas wat heftig geweest en heb nog niet op een board gestaan, maar ik hoop daar snel verandering in te kunnen brengen. Oh, denk niet dat je dat allemaal lekker in bikini doet. Het water is &%^@# koud.

# Do the Cape Town Triatlon
Sinds mijn eerste keer in Portugal ben ik op zoek naar een mooie plek om revanche te nemen. Ik schat zo in dat Kaapstad wel geschikt is. Over drie weken wordt hier een Iron Man georganiseerd. 3km zwemmen, 190km fietsen en 42km rennen. Gewoon omdat het kan. Gelukkig zijn er ook halve en kwart afstanden.

IMG_1271

# Go on the Cape Town Cycle tour
Het is de grootste getimde fietstocht ter wereld en een massive event hier in Kaapstad. 109km fietsen met zo’n 35.000 man. Je komt onder andere langs Kaap de Goede Hoop, Table Mountain park en ook weer Chapmans Peek. Dit is nog wel een bucket list dingetje.

# Andere sportieve juweeltjes in Zuid-Afrika
Ook buiten Kaapstad zijn veel geweldige events. Zo is er de Comrades in Durban. Een ultra marathon van 89 km, gewoon omdat het kan. Een zwemwedstrijd in Midmar Dam, de Midmar Mile, met zo’n 14.000 deelnemers. En een mega populaire Iron Man in port Elisabeth.

Wat denk je? Is het wat voor jou?

PS: Ben je nog nooit in Z.A. geweest, geen paniek ook jij maakt kans! Je mag namelijk ook vertellen welke juweeltjes op jouw bucket list staan. #goforit


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

ph: Joyce Bongers (excl. de polaroid)

2 Reacties

  • Margriet schreef:

    Rennen kan ik niet, maar fietsen wel. Die mountainbike tour door Koeberg, dat lijkt me wel wat. Een volgend bezoek aan Kaapstad zien wij er wel van komen, dus: bedankt voor deze tip!

    • Fieke schreef:

      Die fietstour door Kaapstad schijnt ook helemaal geweldig te zijn. Een prachtige route. Helemaal wat voor jou denk ik:) x

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.