Bootcamp survival detox op Ameland

Detoxen is hip. De kuren vliegen je om de oren. Veel mensen doen het om af te vallen, maar eigenlijk is dat helemaal niet de insteek van een detoxkuur. Het gaat om het ontgiften van je lichaam. Dat je daardoor ook je zwembandje kwijtraakt is natuurlijk mooi meegenomen:) Detoxen kan op verschillende manieren. Alleen met sapjes (dat is niet mijn ding) of met gifvrije voeding. Dat laatste heb ik gedaan in combinatie met sporten. Een bootcamp survival detox op Ameland. The best of both worlds!

Bootcamp survival detox preps
Hoe werkt het?
De kuur bestaat uit 3 fases.
#1 – Voorbereidingsfase (5 dagen): Tijdens deze fase ga je zelf alvast serieus aan de slag door voeding te eten met een positieve werking op de spijsvertering. Uiteraard gifvrij. Je laat je lichaam als het ware wennen aan het niet meer krijgen van stoffen als suiker, zout etc. Daarnaast begin je met het 3 keer per dag innemen van de voedingssupplementen.
#2 – De echte detox (3 dagen): Hier ga je voor het eggie op Ameland.
#3 – Opbouwfase (5 dagen): Je lichaam mag langzaam wennen aan ‘normale’ voeding. Na afloop van deze fase mag je ook weer een wijntje drinken! Al moet ik eerlijk bekennen dat ik in fase 3 gezondigd heb…

Bootcamp survival detox14
Detoxen op Ameland
Het is nog pikkedonker als m’n wekker gaat. Niet veel later stap ik in de auto voor een rit van 2 uur naar Ameland. Superleuk, want het enige wat ik tot nog toe van onze Waddeneilanden heb gezien is Texel. Bij de boot ontmoet ik de rest van de groep en de dames Ageeth en Tineke van de organisatie.  Door al het geklets van ons zijn we binnen een mum van tijd op het eiland. Daar is mijn thuis voor de komende dagen een luxe suite met een gigantisch bed in het Westcord hotel Noordsee.

Bootcamp survival detox Westcord hotel
Foodcoach Annemiek is er het hele weekend bij en sport net zo hard mee. Ze heeft veel kennis en is een inspiratie om naar te luisteren. Chefkok Taco en zijn team zorgen ervoor dat onze buikjes alles behalve honger lijden. Sterker nog, hij verwent ons met de lekkerste én hyper gezonde gerechten. Check hier de foto’s. Het hotel is onze home base. We beginnen er de dag met een ontbijt bij het knapperende haardvuur, komen terug om te lunchen en natuurlijk voor het diner. Iedere dag staan we vroeg op en ’s avonds zijn we op tijd klaar. Daardoor is er genoeg tijd om met een boek vroeg in bed te duiken of te ontspannen in de sauna.

Bootcamp survival detox09
Bootcamp survival training
Een stormbaan met klimtouwen, autobanden en netten waar je onderdoor moet tijgeren. Ik kreeg gelijk een apenkooi flashback:) Sjouwen met boomstammen tijdens de bootcamp training. Boogschieten. Een survival run waar je met GPS en een kompas de weg moet vinden. Mountainbiken door de duinen, het bos en over het strand. En natuurlijk hardlopen. Trainers Alexander en Patrick van Ameland Adventure bezorgen ons de nodige spierpijn:) Iedere dag zijn we uren buiten in de weer. Frisse buitenlucht en rode blosjes op m’n wangen, heerlijk! Het klinkt allemaal misschien heel heftig, maar je hoeft echt geen pro sporter te zijn om het vol te houden. Ja, het is best pittig, maar dat mag je natuurlijk ook verwachten. En waar een wil is is een weg;) Als het toch zwaar voor je is verzinnen Alexander en Patrick gewoon een alternatieve oefening.

Bootcamp survival detox

Reset van body & mind
De kuur heeft echt indruk op me gemaakt. Het is iets wat ik al heel lang wilde doen en ik heb er onwijs van genoten. Dankzij Taco ben ik boordevol nieuwe food inspiratie thuis gekomen. Ik had al een behoorlijk gezonde lifestyle, maar door wat ik nu geleerd heb kan ik de puntjes op de i zetten. En dat zonder heel ingewikkeld met m’n eten om te gaan. Vooral de combinatie van veel buiten sporten en detoxen vind ik fantastisch. Het extreem schone en fitte gevoel dat ik nu heb is moeilijk te beschrijven. Het voelt echt als een reset van body & mind. Bijzonder ook hoe je met een groep mensen die je niet kent in een weekend zo verbonden kunt raken. Door het sporten ben je binnen no-time een team. Je sleept elkaar letterlijk door de zware onderdelen heen.

Bootcamp survival detox12

A special thank you
# Ageeth & Tineke. Met enorm veel liefde en passie hebben jullie dit prachtige concept neergezet. Jullie zijn een bron van inspiratie!
# Alexander en Patrick. Door jullie enthousiasme, creativiteit én goeie begeleiding is het een feestje om met jullie te mogen trainen. Keep up the good work!
# Annemiek. Heerlijk om naar je te luisten als je vol passie over voeding verteld. En mooi om te zien hoe je deze lifestyle in je leven hebt geïntegreerd.
# Chefkok Taco. Je hebt me enorm verwend en geïnspireerd. Ik heb écht genoten!

Meer over deze detoxkuur weten?  Alle info vind je hier.

Manon

Sport outfits: Roxy

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Bootcamp survival detox03Bootcamp survival detox10Bootcamp survival detox17Bootcamp survival detox04Bootcamp survival detox13Bootcamp survival detox01

4 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.