Bijzondere wintersport spots

Op m’n elfde stond ik voor het eerst op de lange latten en vanaf dat moment was ik verkocht! Het enorme geluksgevoel dat door je heen gaat als je op de top van een berg staat en er keihard vanaf suist is niet te beschrijven. Een jaar of acht geleden heb ik m’n ski’s ingeruild voor een snowboard en een nieuwe verslaving was geboren. Wat is dat gaaf!

Tot m’n verdriet heb ik al twee winters niet op m’n board gestaan, maar komend seizoen gaat het zeker gebeuren! Waar precies weet ik nog niet. De Alpenlanden zijn prachtig en hebben geweldige wintersportgebieden, maar het lijkt me tegek om eens heel ergens anders heen te gaan. Eén van deze spots bijvoorbeeld:

boarden

Argentinië – Las Lenas
Las Lenas is het hoogste wintersportgebied van Argentinië en dankt zijn faam aan de gigantische hoeveelheden poedersneeuw. Daarnaast staat het bekend om het goede klimaat en de vette mogelijkheden voor de extreme en off-piste wintersporter. De pistes variëren van easy peasy tot extreem. En ook niet verkeerd: hier kun je de zomervakantie combineren met sneeuwpret.

Australië – Perisher
Perisher in New South Wales is het grootste skigebied van het zuidelijk halfrond. Het bestaat uit vier dorpen: Perisher Valley, Blue Cow, Simiggins Holes en Guthega. De dorpen zijn met elkaar verbonden en  vormen samen een groot en heel gevarieerd wintersportgebied. Freestylers kunnen er hun lol op in maar liefst vijf funparken en de superpipe.

 

Canada – Whistler Blackcomb
Dit is het grootste skigebied van Noord-Amerika (252 kilometer aan pistes) met de hoogste (436 meter) en langste kabelbaan(3.03 km) ter wereld, Peak 2 Peak Gondola. Voor de ‘kenners’ onder ons; deze spot is een powder heaven! Een metersdik pak poedersneeuw is hier heel normaal. Drie liften brengen je naar de top van de gletsjer en daar heb je een schitterend uitzicht over de gehele Whistler Valley. Vervolgens kun je op de gletsjer helemaal los in het funpark en op de buckel pistes.

China – Yabuli Ski Resort
Dit is het allereerste en tevens het beste wintersportgebied  van China. Het gebied bestaat uit meerdere skiresorts op drie verschillende bergen, waarvan Yabuli Sun Mountain en Yabui Ski Resort de twee grootste zijn. Door de vette pistes gebruiken veel prof alpineskiërs het als trainingsgebied en zijn er vaak wedstrijden.

 

Japan – Hokkaido
Al een paar jaar staat deze bestemming met stip op nummer één van mijn snowboard wishlist! M’n vriend is er geweest en kwam helemaal lyrisch terug. Dus je begrijpt, ik MOET ook! Door bepaalde luchtstromingen valt hier super lichte sneeuw waardoor het net als Whistler tot de powder heavens behoort. De gigantische hoeveelheden poedersneeuw en het prachtige uitzicht op de Niseko vulcano maken het the place to be in de snowboardersscene. En hoe lekker dat je hier sushi kunt eten tijdens de lunch! #sushilover

Marokko – Oukaimeden
Op nog geen tachtig kilometer van Marrakech ligt op 3.000 meter hoogte in het Atlasgebergte wintersportresort Oukaimeden. Het resort is voorzien van alle moderne faciliteiten. Een om week te verblijven is het te klein, maar voor een dag of twee heb je hier een geweldige tijd. Good to know: de après-ski bar van hotel Chez Juju is één van de weinige gelegenheden die alcohol mogen schenken.

Waar zie jij jezelf bovenaan de piste staan?


Manon
You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

1 Reactie

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.