Berlin Marathon

Afgelopen weekend was ik weer in Berlijn. Dit keer met een bijzondere reden. Het was namelijk het weekend van de Berlin marathon. Een van de grootste Marathons van de wereld én een waar ik deel vanuit mocht maken. Wat heb ik genoten. Van Berlijn, maar vooral van de ervaring. #vet

Berlin marathon
Ieder jaar staan er zo’n 40.000 mensen aan de start van de race. Er zijn dus 40.000 ‘gekken’ die voor hun plezier 42,195 km willen rennen door de straten van Berlijn. Dit wás altijd mijn opvatting. ‘Je moet wel gek zijn om 4 uur achter elkaar te rennen’. Maar in Berlijn leerde ik dat deze opvatting niet klopt.

foto-1-e1380460858844

De route
Je start in het Tiergarten park. Het grootste park van de stad. De start loopt langs de Siegessäule en gaat vandaar uit het park uit. Vervolgens slinger je door de stad, kom je langs de mooiste plekken, om vervolgens te finishen terwijl je onder de Brandenburger Tor heen loopt. Hoe vet is dat!

De sfeer
Overal, langs de gehele route, staan massa’s mensen. Iedereen is blij, iedereen juicht mee en iedereen is enthousiast. Het is echt met stip het beste publiek dat ik ook tijdens een race heb meegemaakt. En dat zorgde ervoor dat de kilometers letterlijk voorbij vlogen! Daarnaast waren alle lopers ook super gezellig. Ik heb onderweg een aantal keren gezellig gekletst. Met landgenoten, jubileumlopers met grote stickers op hun rug met hoe vaak ze hadden meegedaan en lopers in bizarre kostuums (er liep een bierfles mee, 42 km!). Ik heb letterlijk de hele weg met een lach afgelegd:)

De ervaring
In verband met een blessure kon ik geen hele marathon afleggen. Ik had dan ook van te voren met mezelf afgesproken dat ik na 21 km zou stoppen. De eerste 15 vlogen voorbij en ik heb toen ook nog even gedacht dat ik gewoon door zou lopen. Maar bij 15 begon ik de pijntjes weer te voelen. Helaas! Toch kon ik niet stoppen toen ik bij de 21 kwam. Het was zo leuk! Na 24,5 km was het mooi geweest. Ik ben de U-Bahn ingerend en heb mijn vriendinnetje opgewacht aan de finish. Stiekem vind ik het heel jammer dat ik hem niet heb uitgelopen. Zo jammer dat ik alweer sta ingeschreven voor volgend jaar;) #oeps
spag western

GirlsLove2Travel like a local
Van onze vorige trip naar Berlijn hebben jullie een mooi overzichtje kunnen zien van de local treasures van de stad, maar vandaag wil ik daar graag nog een paar namen aan toevoegen. Ik heb namelijk niet alleen maar gerend dit weekend, maar ook nog wat leuke plekjes meegepikt

FOOD

  • Spaghetti Western: Bij marathons hoort…. PASTA! Zonder een goed bord pasta kan ik niet rennen en dus aten we zaterdagavond, samen met een groep mede-renners een groot bord pasta bij een super leuk restaurant. In Berlijn? Ga erlangs!
  • Haus am See: Hoewel je het misschien niet zou verwachten hebben we in Berlijn ook nog wat danspasjes gemaakt. Haus am See bezochten we op vrijdag avond. Super drukke en gezellige bar waar de drankjes niet duur zijn en de sfeer goed is. Oh, let alleen goed op je spullen. We zijn net als vorige keer niet ongeschonden uit de strijd gekomen;)

Lijkt het je wat, zo’n marathon? Of ben je meer een aanmoediger? Ook een heel nobele en belangrijke taak! 


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

5 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.