Must see – Before the Flood

Het vele reizen heeft me al op ontelbaar veel mooie plekken gebracht. Deze week werd ik even flink met m’n neus op de feiten gedrukt dat ik die schoonheid veel te veel voor lief neem…

Afgelopen woensdag was ik namelijk bij de door de meiden van Green Up Your Life georganiseerde Nederlandse premiere van Before the Flood. Een indrukkende documentaire van Leonardo DiCaprio en National Geographic.

Before the floodIk zal je eerlijk zeggen, de documentaire heeft me best een beetje verdrietig gemaakt. Verdrietig om hoe slecht onze planeet er aan toe is. Verdrietig om hoe nonchalant we met onze planeet omgaan. En verdrietig omdat ik mezelf daar eigenlijk veel te weinig bewust van ben. Heel gek eigenlijk, want goed voor mezelf zorgen en gezond leven spelen een grote rol in mijn leven. Maar waarom doe ik dan niet wat beter m’n best om ook zo goed voor de aarde te zorgen?
Tegelijkertijd geloof ik niet in wanhopen, maar juist heel erg in optimisme. Before the Flood heeft me een stuk bewuster gemaakt en dat is iets goeds. Bewustzijn creëert reflectie en dat resulteert weer in actie ondernemen. Kritisch kijken naar hoe ik consumeer en welke wijzigingen ik zou kunnen aanbrengen.

Zondag 30 oktober om 22:00 wordt Before the Flood op National Geographic Channel uitgezonden. Kijk en laat je inspireren om ook je steentje bij te dragen aan het behoud van onze prachtige planeet.


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

1 Reactie

  • Teresa schreef:

    En wat het allerergste is, is dat er nu een nieuwe president komt die climate change gewoon compleet negeert. Zelfs een hoax noemt.
    Na deze documentaire te hebben gezien, ben ik gaan letten op palmolie. En wat ik toch wel heel erg vreselijk vond, was dat het in bijna alle pepernoten zit. Alleen in een kilo smeltpepernoten van de Sligro zat het niet. Verder in alle andere ( die ik heb gezien) natuurwinkels, Bolletje, Jumbo, Albert Heyn, Liddle, bakkers. Helaas geen pepernoten meer aangeraakt.

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.