7 beachsporten die je ‘dagje Scheveningen’ compleet maken

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ik ben verliefd op het strand van Den Haag oftewel Scheveningen. De stad die ik tot drie jaar geleden mijn thuis noemde en die nog steeds als thuis voelt. Natuurlijk vanwege de zee, het lekkere eten en de leuke feestjes, maar vooral vanwege de actie. Want aan het strand verveel je je nooit. Nee, ik heb het dus niet over op je handdoek liggen. Ik heb het over pure actie die leuk is om te doen of te bekijken (talking beach hunks here;) En heb je daar de zon voor nodig? Echt niet! Daarom deel ik vandaag een lijst met mijn favoriete beachsporten die jouw ‘dagje Scheveningen’ compleet maken.

1. Surf your heart out 
Mijn favoriete spot is Hartbeach. Twee jonge broers hebben jaren geleden de surfshop van hun vader (Dutch ‘surf legend’ die helaas te jong ging) overgenomen en uitgebouwd tot een van de mooiste bedrijven langs de kust. Een team vol beach hunks en babes zorgen voor de vetste actie op het water. Voor jong en oud is er plek en ben je na alle actie hongerig dan hebben ze hier het perfecte soul food.

ScheveningenBeachsports

2. Beachvolleybal
Bij verschillende strandtenten hebben ze netten hangen zodat jij en je vrienden een lekker potje kunnen volleyen. En wil je nou het echte werk zien, check dan de wedstrijden in het The Hague Beach Stadium. Dit is jaar in jaar uit ‘the place to be’ als het gaat om verschillende NK’s, EK’s en WK’s zoals beach tennis, beach soccer en vele andere toffe events

3. Stand up paddling (SUP)
Mocht je nou het water op willen maar geen zin hebben om te leren surfen (of zijn er geen golven) dan is dit tegek. Je staat op een brede surfplank met een paddel en baant je een weg door het water. Afhankelijk van het weer draag je een wetsuit of gewoon je bikini. Dit kan dus altijd. Perfect voor een ‘girls day out’.

SUP2

beachsporten Scheveningen

4. Race the dunes op een mountainbike
Als iets lekker is op een niet te zomerse dag, is het wel mountainbiken. Vanaf Scheveningen kun je namelijk door de duinen en langs de kust vele kilometers maken. Wij gaan graag naar Katwijk of Noordwijk, daar lunchen en dan hop weer op de mountainbike terug! In de Keizerstraat kun je trouwens voor een tientje de hele dag een mountainbike huren mocht je geen eigen gear hebben. En ben je nu een die-hard MTB fan, dan is er zelfs een heuse strandrace op Scheveningen.

beachsporten Scheveningen5. RUN forrest RUN
Dit is misschien wel mijn ultieme favoriet. Niets is zo lekker als langs de vloedlijn kilometers te verslinden. De wind in je haren, het geluid van de zee als je muziek. En word je graag uitgedaagd, dan zijn er genoeg officiële runs op het strand of er langs. Mijn favorieten: de obstacle run en natuurlijk City-Pier-City.

6 Fly as a kite!
Wie regelmatig op Scheveningen te vinden is, weet dat zodra de wind ‘aan’ gaat het strand vol loopt met kiters. Gewapend met gigantische vliegers en een board laten ze zich meevoeren over de golven. En dat doen ze ook als het sneeuwt:) Prachtig om te doen én om naar te kijken. ’s Werelds beste kitesurfers komen trouwens uit ons kikkerlandje! Blijf je nou liever op het land, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om vliegers te huren of je in een soort kart (met zeil) over het strand te laten blazen:)

beachsporten Scheveningen7 Longboarden
Het is het ideale vervoersmiddel op de boulevard. Alsof je met een snowboard van de berg suist, zo verplaats je je ‘cruisend’ van strandtent naar strandtent. Er zijn verschillende plekken waar je een longboard kunt huren – Hostel Jor Place en Hartbeach zijn aanraders- en de grootste boardshop van Europa -Sick Boards- zit gewoon in Scheef mocht je iets moois willen kopen! Mijn board is vrolijk mee naar Amsterdam verhuisd. In de zomer kun je regelmatig met een stuk of honderd liefhebbers op skeelers, skateboard en longboard een rondje Den Haag en strand doen met Plankenkoorts.

EXTRA TIP: Olympic Experience
Ben je nou -net als ik- extreem betrokken bij de Olympische Spelen (een van mijn beste vriendinnetjes doet mee namens ons land:) dan is de Olympic Experience in het The Hague Beach Stadion (van 6 – 21 aug) echt een aanrader. Sterker nog, wij zijn er dit weekend te vinden! Op enorme schermen kun je de wedstrijden volgen, toffe clinics volgen (o.a. boksen, Samba/Caipoera, mountainbiken) en winnen we, dan kun je zo een vreugde duik maken;)

Scheveningenbeachsports1

It’s a fact: Life is always better at the sea:)

Love,
Vi

beachsporten Scheveningenbeachsporten Scheveningenbeachsporten Scheveningenbeachsporten Scheveningen

 

 

2 Reacties

  • Scheveningen is ook een van mijn favoriete stranden van Nederland. Ook al moet ik er 1 uur en 15 minuten voor rijden, ik ga er geregeld naar toe. Wil ooit nog een keer leren surfen. Leuke tip van de twee broers.

    • Viola schreef:

      Hai Diana! Leren surfen (of suppen) is echt zo’n aanrader en dan is Hartbeach the place to be! Laat je het ons weten als je het gedaan hebt? Lfs, Vi

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.