Barca on a budget

Stedentrips en kleine budgetten. Meestal niet de optimale combinatie. Als je laat beslist betaal je vaak de hoofdprijs voor je ticket, hotels in grote steden zijn niet goedkoop en dan hebben we de kosten van diners, shoppen en dansen nog niet eens meegenomen. Dat dit ook anders kan (lees: goedkoper) heb ik de afgelopen dagen proberen te ontdekken. Want jaja, ik was 3 dagen in mijn favoriete stad van Europa, Barcelona baby!

1

Sleep
Elke grote stad heeft een overload aan hostels. Goedkope, smerige, maar ook moderne, verzorgde voor iets meer geld. Het is gezellig en hoe veel tijd spendeer je nou eigenlijk op je kamer tijdens een stedentrip? Een andere optie als gezamenlijk slapen je toch een beetje tegenstaat is Airbnb & Wimdu. Hier vind je appartementen van mensen die daar wonen. Soms slaap je er als de bewoners niet thuis zijn, soms huur je een kamer bij de eigenaar. Leer je gelijk de local ways kennen:)

Eat
Go the local way! Waar veel locals zitten is de place to be. Vermijd de drukke toeristische pleinen. In Amsterdam ga je ook niet midden op Leidse eten, toch? In Barca vonden we de lekkerste tapas in afgelegen straatjes en at ik een fijne hamburger op aanraden van een local. Daarnaast ontdekten we dat het Japanese Restaurant week was, wat betekende dat je voor €25,- de meest goede sushi kunt eten. Je moet een beetje mazzel hebben, maar google dit soort evenementen en wie weet wordt je budgetvriendelijke reis zo nog luxe ook!

Oh en je moet natuurlijk ook lunchen/ontbijten. Niet in je hotel! Ga de markt op en haal vers fruit (in Spanje sowieso veel lekkerder) en brood met de famous Iberian Jamon. Puur genot en goed geprijsd. We namen alles mee naar het strand en ontbeten en lunchte daar dan uitgebreid in het zonnetje. Loving life!!

Party
Avondje stappen in Barcelona? Niet te betalen! Als meisje heb je nog de mazzel dat je overal gratis binnenkomt, maar een cola kost je toch al €5,-. En dan heb je er nog geen alcohol inzitten. Wat de locals doen? Overal kom je straatverkopers tegen die bier hebben voor €1,-. Vind een leuk pleintje en drink daar wat lekkers. Vermijd vervolgens de grote clubs voor je dansje en ga naar kleine, drukke barren:)

2

Do
Ik ben al een keer of 5 in Barcelona geweest, dus ik kon Gaudi overslaan. Maar wat kun je dan doen overdag? Super verleidelijk om te gaan shoppen en in Spanje bespaar je dan ook nog eens geld! Alle grote ketens, zoals Zara, Mango & Bershka zijn daar vele malen goedkoper. Altijd uitverkoop dus;) Naast shoppen vind ik het heerlijk om hardlopend de stad te ontdekken. Langs het strand, door de bergen. En als rennen te warm wordt en het shopgeld is uitgegeven is wandelen door kleine straatjes op zoek naar verborgen plekjes het leukste wat er is. Gewoon lopen en verdwalen en kijken waar je terecht komt. Zo vonden we een cocktail bar in El Borne waar ze de lekkerste cocktail ooit hadden, met komkommer (!), druiven en vodka. Puur genot!

Nog een korte tip. Struin blogs af voor advies! Natuurlijk schrijf ikzelf blogs, maar ik vind niks leuker dan verhalen van andere lezen. Voor Barca haalde ik er info over die Japanse restaurantweek vandaan, las ik over de leukste wijkjes, en ontdekte ik dat we net een week te vroeg waren voor openluchtfilms op een berg en nachthardloopevents. (Waar ik keek? Hier, hier en hier).

Ben je wel eens in Barcelona geweest? En heb je nog goede citytripbudgettips? 


Fiek

7 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.