Bali and traveling with siblings

Nog 3 nachtjes slapen en dan is het zover. Op reis met m’n broertje en zusje. Nog nooit eerder zijn we met z’n drieën op pad geweest. Natuurlijk hebben ze me hier in Newcastle opgezocht en houden we zo af en toe een broer-en-zussendag, maar een vakantie. Ja, toen we vroeger met paps en mams op de camping stonden. Zonder begeleiding kwam echter nog niet voor. Tot nu dus.

Maandag vertrekken we met Cathay Pacific naar niets minder dan Bali. De backpacks staan klaar, de route is bepaald en wij zijn er zo goed als klaar voor. Maar niet zonder jouw hulp. Ik kan namelijk alle tips voor restaurants, must-sees en must-do’s meer dan goed gebruiken. Dus gooi alles wat je weet over de schutting, ik sta klaar om het op te vangen.

401049_356632154363890_1797818626_n

Het zal niet m’n eerste bezoekje aan Bali zijn. In 2011 vierde ik er al nieuwjaar (en bedacht ik samen met Francien het idee voor GirlsLove2Run). Toen was ik er echter maar 6 dagen en heb ik veel te weinig gezien. Daarbij kwam het het grootste deel van de dag met bakken uit de hemel. Time for a retry dus. En we hebben ondertussen een aantal veel te schattige plekjes geboekt.

Zo slapen we de eerste nachten van ons verblijf hier:

Schermafbeelding 2015-08-21 om 14.25.15

En gaan we vervolgens door naar dit sprookje:

Schermafbeelding 2015-08-21 om 14.24.27

Reizen met broer en zus kan op verschillende manieren uitpakken. De Knüppes zijn graag eerlijk tegen elkaar en dat kan af en toe in het verkeerde keelgat schieten. Tel daarbij op dat je als familie sowieso eigenlijk al alles tegen elkaar zegt en je snapt het gevaar. Om goed voorbereid op pad te gaan heb ik me er even in verdiept, in dat reizen met broer en zus.

  • Privacy | Af en toe een momentje voor jezelf schijnt de oplossing te zijn voor de elke familie die samen reist. Dus niet alles altijd maar samen willen doen en je af en toe even terugtrekken. Moet kunnen.
  • Chocolade | Ik las laatst een tip van een 40 jaar getrouwd stel. “Als we ruzie krijgen, vragen we elkaar eerst even wanneer we voor het laatst gegeten hebben”. Er is een verschil tussen being hangry en angry zijn. Zorg er dus voor dat er altijd wat te eten is. En dan het liefst chocola. Want dat helpt tegen alles. Alles.
  • Money | Geld is zo’n ding waar niemand ruzie over wil maken, maar waar uiteindelijk de meeste ruzies op neer komen. Belangrijk dus, om daar goede afspraken over te maken. Nou heb ik een studerend broertje en een hardwerkende zus en die inkomsten liggen nogal uit elkaar. Goed om rekening mee te houden, dus.

Gaat helemaal goed komen, keep you posted…


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

3 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.