What’s in the Travel Bag of… Stephanie

Hoi! Mijn naam is Stéphanie en ik blog op Expeditie Aardbol. In het dagelijks leven ben ik freelance journalist, en in mijn vrije uurtjes reis ik het liefst zoveel mogelijk de wereld rond.

Vroeger werd ik door mijn ouders al veel meegenomen naar Frankrijk, maar toen ik het eenmaal zelf mocht beslissen wilde ik graag ook de rest van de wereld zien. In 2010 kwam ik voor het eerst buiten Europa, en sindsdien ben ik elk jaar een paar weken de hort op. Ik vind het heerlijk om met een een tas op mijn rug nieuwe plekken te verkennen en ben in elke uithoek wel een stukje van mijn hart verloren.

Bagage

Heb je inpak rituelen?
Vaak begin ik een paar dagen van tevoren met het maken van een lijstje. Daarop schrijf ik per categorie (kleding, opladers, medicijnen etc.) precies wat ik nodig heb. Vervolgens stal ik alles de dag of avond voor vertrek uit op mijn bed en daarna stop ik alles in mijn backpack en handbagage.

Hoe zien jouw travel bags er uit?
Ik ben een rugzak-meisje. Ik gebruik vaak mijn grote backpack en heb een kleine backpack voor city trips. Verder heb ik een paar leuke rugzakken die ik als handbagage gebruik. Soms lijken koffers me wel praktisch, maar ik heb niet zo’n groot huis en zou niet weten waar ik ze zou moeten laten. Een backpack schuif ik zo onder in mijn kledingkast.

Desktop25 copy

Kaapverdie75 kopie

Welke kleding mag niet ontbreken?
Ik pak altijd de harembroek in die ik in Thailand heb gekocht. Ik draag hem op religieuze plekken, ’s avonds tegen de muggen, wanneer het afkoelt of tijdens een lange reis. Hij is roze en niet heel erg fashionable, maar ik vind hem cool en ik heb er de halve wereld mee gezien. Dus hij is elke keer weer van de partij.

Wat zit er in je toilettas?
Zonnebrand, ORS en paracetamol. Qua make-up houd ik het in de tropen vrij basic. Een beetje wenkbrauwpotlood en mascara is voor mij meer dan genoeg.

Wat stop je in je handbagage?
Oordopjes, een slaapmasker, mijn camera, dagboek, reisgids en een tandenborstel. En altijd wat te eten. Met die spullen kom ik een lange vlucht of busreis wel door.

Goa2

Wat draag je in het vliegtuig?
Iets makkelijks. Een slobbertrui op een trainingsbroek of legging. Mijn schoenen trek ik altijd uit. Ik ben vrij onrustig in het vliegtuig en wil ik niet ook nog gehinderd worden door een te strakke broek of opkruipend rokje.

Neem je iets mee dat je herinnert aan thuis?
Mijn moeder gaf me ooit een gelukspoppetje uit Peru. Volgens de legende moet je haar je problemen vertellen en onder je kussen leggen. Wanneer je wakker wordt zijn je problemen verdwenen. Het is mijn talisman en gaat altijd mee op reis. Ik vertrouw er op dat zij me elke keer weer veilig thuis brengt.

Wat wil je iedere Travel Girl meegeven?
Ga! Het leven is kort en onvoorspelbaar, dus wacht niet tot het perfecte (reis)moment zich aandoet. Kansen worden niet voor je gecreëerd, dat moet je zelf doen. Boek dat ticket en doe waar je gelukkig van wordt.


Stephanie

** Ben jij ook zo gek op reizen en vind je het leuk om jouw travelbag hier te delen? Stuur ons dan een e-mail op request@girlslove2travel.com. Dan vertellen we je precies wat we nodig hebben om een gaaf artikel over je te maken.

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter