Back to basic

Ik geef het niet graag toe, maar ik kan enorm genieten van een beetje luxe. Op een camping zul je me bijvoorbeeld niet zo snel tegenkomen en aan een hostel waag ik me ook alleen als ik zeker weet dat het netjes is. Dat natuur en luxe prima samengaan heb ik vaak genoeg gezien, maar dat het ook anders kan ontdekte ik in Thailand.

Backpacken met een vriendin. En ja, dan ontkom je er niet aan. Ik moet zeggen dat het me allemaal ook prima af ging. Totdat we een paar dagen de jungle bij Chiang Mai gingen ontdekken. De echte natuur in. We liepen 3 dagen door de warme bergen. Langs de mooiste rijstvelden, de groenste uitzichten en de steilste dalen. Waar de gids (‘Chicken’ van net 18 jaar) dan huppelend op z’n teenslippers deed, deed ik dat zwetend op m’n Nikes, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik keek m’n ogen uit.

DSC_1123

DSC_1113

Maar bij een echte natuur ervaring moeten we ook ’s nachts back to basic. De hutjes waar we sliepen waren open, met een matje zo dik als  een dekbedovertrek en een slaapzak waar zeker 300 andere voor mij in hadden liggen bibberen. De spinnen die ik tegenkwam waren zo groot als m’n vuist en de giftige megaduizendpoot heeft ook indruk gemaakt. Dit was alles behalve luxe. En toch…

DSC_1100

Ik vond het prachtig. ‘Douchen’ onder een straaltje koud water, m’n 2 meegenomen t-shirtjes wassen in de rivier, genieten van eten klaargemaakt met een mes waar ook de bamboe mee werd gesneden en de megaduizendpoot mee werd geslacht. Één groot natuur avontuur. Misschien kwam het door de omgeving, maar ik heb een ‘echt’ bed geen moment gemist.

Klinkt aantrekkelijk?


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

9 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.