Must do als je zwanger bent: babymoon!

Voor mijn zwangerschap had ik nog nooit van het fenomeen gehoord en nu ben ik al op mijn 2e babymoon:) Ik kan het echt iedereen aanraden. Het is zo fijn om alle tijd voor elkaar te hebben en te fantaseren over ons kindje. En hoe leuk is het om je kleintje nu al mee op reisavontuur te nemen? Ja ik ben fan!

#Quality time
Sinds ik zwanger ben verlang ik er meer dan anders naar om tijd met m’n vriend door te brengen. Dat schijnt normaal te zijn bij zwangere vrouwen;) Alles speelt zich nu nog alleen in mijn lichaam af en door quality time met elkaar door te brengen kunnen we deze fase veel meer delen.

#Timing
De meeste vrouwen zijn tijdens het 1e trimester behoorlijk moe, dus timing wise is het (meestal) beter om in het 2e trimester te gaan. Je barst dan weer van de energie, je hormonen doen weer normaal en je buik zit nog niet in de weg.

#Rust en ontspanning
Ook al zit je heerlijk in je vel, het kost je lichaam een berg energie om een kindje te maken. Het is een genot om tussendoor  ongestoord een dutje te doen wanneer je er zin in hebt. Daar heb je tijdens een babymoon alle tijd voor, niks jaagt achter je aan.
babymoon#Bestemming
Vermijd een halve wereldreis om op je plek van bestemming te komen. Maar een paar uurtjes vliegen en korte transfer van airport naar het hotel is veel relaxter. In december gingen wij op babymoon in hotel Riu Touareg op het eiland Boa Vista, Kaapverdië. En nu zitten we in Royal Decameron Baobab resort in La Somone, Senegal. Beiden prachtige bestemmingen met veel zon én maar 6 uurtjes vliegen.

#Sporten
Sporten is gezond, ook als je zwanger bent. Als je fit bent herstel je ook sneller van de bevalling. Ook dan is een babymoon weer een uitkomst. Geen frustratie dat je na een lange werkdag te moe bent om nog iets te doen. Je hebt nu zeeën van tijd voor strandwandelingen, een rondje hardlopen of om baantjes te trekken.

Nog wat babymoon tips:

#Zon
Gebruik een extra hoge beschermingsfactor om een zwangerschapsmasker te voorkomen. Ik smeer nu met factor 50!
#Bikini
Draag een broekje met touwtjes aan de zijkant. Die kan je precies zo afstellen dat het comfortabel zit én oogt. (Lees: geen muffin heupen door dat zwangerschapsvetlaagje).
#No kids
Ga ergens heen waar het niet wemelt van de kids. Gehuil en gegil kan je straks nog genoeg aanhoren en je wil niet dat de moed je nu al in de schoenen zakt;)


Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

 • Jacq schreef:

  Senegal is Malaria-gebied zover ik weet. Was dat niet een te groot risico? Ik wil graag naar Afrika, maar loop daar nu tegenaan.

  • Manon schreef:

   Hi Jacq. Beetje late reactie van mij, maar heb een goed excuus #zwangerschapsverlof :) Wat betreft je vraag; het klopt dat in Senegal Malaria voorkomt. De risico’s verschillen wel enorm per gebied. Zelf check ik altijd de website van de World Health Organization als ik op reis ga. Het gebied in Senegal waar ik ben geweest had een zeer laag malaria risico. Wellicht kun je ook iets met dit artikel:
   http://www.who.int/malaria/publications/country-profiles/profile_sen_en.pdf?ua=1
   Verder kan ik je Senegal absoluut aanraden. Een prachtig, divers land met een even zo mooie bevolking.

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.