Alles wat je moet weten over een autostoel

Als new bee mommy ging er een wereld voor me open toen ik een zoektocht startte naar een autostoel. Ik had werkelijk geen idee welke geschikt was, waar ik op moest letten… Er zijn zoveel soorten en maten. Ben je ook op zoek naar een autostoel voor je kindje? Check dan deze tips en tricks.

autostoel Nuna welke

Inmiddels zit ons kleine dametje in een veilige én mooie autostoel bij ons in de bolide: de Nuna Pipa Icon. Een weloverwogen keuze, want ik ben zo iemand die altijd eerst grondig op onderzoek uitgaat. Bij de veiligheidstest van zowel de ANWB als de Consumentenbond kwam de Nuna Pipa Icon als goed super uit de test. Daarom heb ik Nuna benaderd voor deze samenwerking.

Het merk Nuna is van Nederlandse bodem en ontwerpt al hun producten vanuit de filosofie om ouders werk uit handen te nemen. En ook niet geheel onbelangrijk, qua looks zijn de producten ook toppers. Mooi strak design met een luxe uitstraling. Het oog wil per slot van rekening ook wat;)

Welk type autostoel

In Nederland en veel andere Europese landen is het verplicht om kinderen tot 1,35 meter in een goedgekeurde autostoel vervoeren. Welk type stoeltje geschikt is voor je kindje is afhankelijk van het gewicht en/of de lengte van die kleine. De visual hieronder maakt het in een keer duidelijk.
autostoel Nuna welke

Waar moet je op letten bij het kopen van een autostoel

Er zijn 2 soorten autostoelen. De universele passen in elke auto, de semi-universele niet. Check dus altijd eerst de website van het betreffende merk of de autostoel in je bolide past.

autostoel Nuna welke

#Bevestiging
Je kunt de autostoel vastzetten met de gordel of met een Isofix bevestigingssysteem. Onze Nuna Pipa Icon zit met dit bevestigingssysteem in de auto. Je klikt de stoel met een handomdraai zo in en uit de auto. Easy does it! Dit kan ik iedereen aanraden. Behalve het gemak is volgens de Consumentenbond een bevestiging met Isofix ook veiliger dan bevestiging met de gordel.

#i-Size
De veiligste manier van vervoeren is om je kindje achteruitkijkend te vervoeren. Dat kan in autostoelen met het i-Size label tot je kindje minimaal 15 maanden is. Dit type autostoel is ingedeeld naar lichaamslengte. Een i-Size label autostoel bevestig je in een Isofix systeem.

autostoel Nuna welke

#Autostoelverkleiner
Een autostoelverkleiner (babyinzet) is een must als je met een new born op pad wil. Door de inzet blijft het kleine lichaampje keurig op z’n plek zitten. De verkleiner zit niet standaard bij iedere stoel.

#Goedkeuringslabel
Een autostoel moet goedgekeurd zijn volgens de Europese veiligheidsnormen. Op iedere autostoel moet een UN-ECE R44 of R129 (i-Size) keurmerk zitten.

autostoel Nuna welke

#Zonnescherm
Zeker geen must, maar wel heel erg handig. Geen moeilijk gedoe met een doek over de autostoel om je dibbes tegen de zon te beschermen of omdat hij of zij een slaapje doet.


Manon

(Dit artikel hebben we geschreven in samenwerking met Nuna)

autostoel Nuna welke