Tips & tricks | Met de auto naar Frankrijk

Afgelopen zaterdag heb ik ruim 1.000 km. asfalt verslonden. Plankgas met de auto dwars door Frankrijk terug naar Amsterdam. Over ons heerlijke wintersport avontuur in de parelwitte besneeuwde bergen van Oz en Oisans vertel ik je snel alles.

Een goeie voorbereiding het halve werk. Al helemaal als je met de auto op reis gaat, want in ieder land gelden andere regels. Check deze tips & tricks als je met de auto naar Frankrijk op avontuur gaat:

#Maximale snelheid
Op de snelwegen geldt een maximale snelheid van 130 km. uur. Als het regent of andere neerslag valt, mag je 110 km. op z’n hardst.
– Let op: als je nog geen 3 jaar je rijbewijs hebt mag je niet harder dan 110 km. per uur rijden.

#Tanken
De brandstof in Frankrijk is goedkoper dan bij ons. Vooral bij de onbemande tankstations naast de grote supermarkten (zoals Carrefour en Intermarché etc)  scheelt het flink wat geld.
SP95 = Euro95
Gasoil/gazole = diesel
– Tip: als je echt wil besparen tank dan in Luxemburg. Op diesel scheelt het wel €0,30 per liter!  

#Tol
Een groot deel van de snelwegen in Frankrijk zijn tolwegen. Op de snelwegen wordt het naderen van een tolzone aangegeven met het bord Péage. Het werkt heel eenvoudig. Je rijdt naar het poortje en trekt een kaartje of betaald voor het gereden stuk. Betalen kan met cash of je creditcard.

Auto Frankrijk

#Comfort
Comfort maakt roadtrippen nog leuker. Wij toerden met deze prachtige rode bolide, een Peugeot 308SW. Perfect voor lange afstanden. Hij is hartstikke ruim (we pasten er met z’n vieren plus 2 snowboards en 2 paar ski’s prima in), een automaat (geen last van een lamme voet door de koppeling als je in de file staat), panoramadak, verwarmde stoelen en zelfs massage in de voorstoelen!

#Pech
Frankrijk kent GEEN wegenwacht en op de vluchtstrook mag je geen lekke band oid vervangen. Bij pech moet je via een alarmpaal langs de snelweg om hulp vragen. Vervolgens wordt je auto opgehaald door een sleepwagen en naar de dichtstbijzijnde garage gesleept.

#Verplicht
Het is verplicht om een blaastest, veiligheidshesje en een gevarendriehoek in de auto te hebben. Winterbanden zijn niet verplicht, maar zonder winterbanden ben je wel verplicht om sneeuwkettingen bij je te hebben.

#Mobiel bellen
In Frankrijk is het alleen toegestaan om handfree te bellen via een carkit. Bellen met een headphones of oortjes in is verboden.

#Flitspalen
Apparatuur in de auto die waarschuwt voor flitspalen is ten strengste verboden in Frankrijk. Als je er toch mee gepakt wordt krijg je een hele dikke boete die kan oplopen tot wel €1.500

#Overnachten
Het is heel relaxed om het hele stuk niet in 1 keer te rijden. De hotels vlakbij de snelweg zijn goedkoop en de dag erna hoef je dan nog maar een klein stukje te rijden. Kom je lekker uitgerust aan en kan je (zoals wij gedaan hebben) gelijk door de piste op:)

Manon

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

 

 

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.