Angkor Wat, the beauty of history

Het is een van de indrukwekkendste plekken die ik ooit heb mogen bezoeken. UNESCO noemt het zelfs één van de belangrijkste archeologische bouwwerken van Zuid-Oost Azië. Maarliefst 400 vierkante kilometer met bossen, historische gebouwen en tempels, die ooit behoorden tot het imperium van de Kmer. Met als hoogtepunt de grootste tempel van dit gebied. Het nationale symbool van Cambodia: ontmoet Angkor Wat!

Angkor Wat, holy city
Deze hindoeïstische tempel is één van de belangrijkste overblijfstelen van het Kmer-rijk. Als je er rond loopt kun je je bijna niet voorstellen dat dit ooit -ergens rond het jaar 1100- zonder machines werd gebouwd. Sommige stenen wegen rond de 1500 kg!

It’s beautiful , it’s sacred, it’s fun!
Hier rond dwalen doet iets met je. Omgeven zijn door gebouwen die uit een tijd komen waar je je eigenlijk geen voorstelling van kunt maken… Het gevoel hebben dat je een verloren stad aan het ontdekken bent. De beelden, de details, de wortels van bomen die langzaam één worden met de gebouwen. En het mooiste is dat het gebied zo groot is dat je er dagen kunt rondzwerven of er lekker op een fiets rond kunt toeren. Dit is zo intens mooi dat je het met eigen ogen wil zien. Daarom alvast een voorproefje…


Vi

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

AngkorWat11

AngkorWat10

AngkorWat12

AngkorWat9

AngkorWat3

AngkorWat4

shutterstock_109822970 AngkorWat5 AngkorWat6 AngkorWat7 AngkorWat8AngkorWat10

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.