Amsterdam tips by locals

Als toerist kom je vaak op de welbekende plekken in een stad. Daar sta je dan voor het Paleis op de Dam een foto te maken, met nog 10 andere die precies dezelfde foto nemen. Dat moet nog unieker kunnen. Ten slotte wil je het echte Amsterdam zien. Met deze tips ontdek je de stad zoals locals de stad kennen.

Amsterdam tips by locals

#1 Street Art tour | Amsterdam tips by locals
Locals know best! Samen met Trip4real ging ik op street art tour door m’n eigen stad. En zelfs als inwoner van Amsterdam zag ik het meteen op een hele andere manier. In de dagelijkse rush valt niet alles je op, terwijl Amsterdam zoveel te bieden heeft als het om streetart gaat. In de Jordaan stikt het bijvoorbeeld van de unieke kunstwerken. Gemaakt door internationale artiesten als Icy & Sot, Space Invader en Zaira. Deze tour is een hele nieuwe manier van ontdekken, out of the box en dat maakt het zo leuk! Voor zowel de Amsterdammer als de toerist. Deze tour kost 14 euro en gids Alex neemt je 2,5 uur mee door het centrum van de stad.

#2 Tram 2 door Amsterdam | Amsterdam tips by locals
Wil je in één klap de mooiste plekken van Amsterdam zien, maar laat het weer het afweten? Dan is tramlijn 2 een perfect alternatief op de welbekende fiets. Deze tram brengt je langs alle hotspots van Amsterdam. Een glimp van het Vondelpark, het concertgebouw, Rijksmuseum tot aan het prachtige Centraal Station. En wil je toch iets meer zien? Neem dan een paraplu mee en stap uit bij het Vondelpark voor een wandeling en een drankje bij het Blauwe Theehuis, of een glas wijn natuurlijk!

Amsterdam tips by locals

#3 Zuivere koffie | Amsterdam tips by locals
Een heerlijke lunchplek midden in het centrum van de stad, in de Utrechtsestraat. En favoriet onder de locals. Mijn zus nam mij hier een keer mee naar toe en ik was meteen verkocht. Een super gezellige sfeer, lekkere koffie, taartjes en broodjes. Sowieso is de Utrechtsestraat tof om even doorheen te wandelen. Deze straat zit vol met bijzondere winkels. Van conceptstores tot delicatessen, zoals Tromp voor de lekkerste kaasjes.

#4 Het Begijnhof | Amsterdam tips by locals
Dit is echt een hidden secret in Amsterdam. Je moet het kennen om het te vinden en niet –zoals ik- vervolgens de locatie weer vergeten.. Het is een uniek plekje midden in het centrum van Amsterdam. Van de enorme drukte van de Kalverstraat, kom je opeens in alle rust terecht in een heel leuk binnenhof. Met mooi weer kun je hier even aan de drukte ontsnappen. Heerlijk!

Amsterdam tips by locals

#5 Indische buurt | Amsterdam tips by locals
Ook voor mij was dit een first time. Deze buurt is helemaal upcoming en zit vol hotspots. Zo heb je een hele leuke bloemenzaak op het Javaplein, Bloemen op Locatie. Het concept van deze winkel is vernieuwend. Je stelt namelijk echt zelf je bos samen uit losse bloemen. Geen vaste boeketten dus, maar je eigen persoonlijke setje. Een andere must-visit in deze buurt is Ambrozijn. Dit is een wijn- en delicatessenzaak met de beste wijnen, kazen en andere lekkernijen. Hemel op aarde en ook echt een hele mooie zaak met leuk personeel. Ik zou zeggen; ontdek de Indische Buurt. Het is het meer dan waard.

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.