6 alternatieve redenen om nu naar IJsland te gaan

We hebben je de afgelopen maand volgens mij genoeg redenen gegeven om IJsland een plekje bovenaan je bucketlist te geven. En mocht het toch nog niet gelukt zijn je te overtuigen, dan heb ik hier nog een alternatief lijstje voor je. 6 alternatieve redenen om nu naar IJsland te gaan en te ontdekken waar we het al een maand over hebben:

1. Het is het land van de Vikingen
Vroeger op de basisschool keken we allemaal naar Wickie de Viking. We kwamen er nooit helemaal uit of het een jongen of een meisje was, maar cool was ze wel. In mijn ogen dan. Ik vond het dan ook geen ramp dat mijn naam werd omgetoverd in Fiekie de Viking. Laten we eerlijk zijn, Vikingen zijn stoer en in het land van al die stoere krijgers moet je zijn geweest.

IMG_6832

2. Vrouwen en mannen zijn er gelijk
Ik zie je denken; dat zijn we toch ook in Nederland. Uit onderzoek blijkt echter dat we in IJsland net iets gelijker zijn dan in de rest van de wereld. In 2013 werd het land voor de 5e keer op rij uitgeroepen tot het land met de kleinste gender verschillen. Dit zit hem in de carrièrekansen, educatie, salaris en gezondheid. Best een goed idee om dat met eigen ogen te ontdekken, toch?

3. Kerst vier je in de sneeuw
Ik hou van kerst, maar kan me niet herinneren dat ik ooit een echte witte kerst heb meegemaakt. Hoe vet is het dan om rond de feestdagen te vertoeven in een plek waar het gegarandeerd wit en koud is. Ik zie mezelf al in een van de gezellige houten barren zitten achter een glas choco (of gluhwein).

4. Je kunt er surfen
Als je op zoek bent naar een surfbestemming, denk je misschien eerder aan het zuiden van Europa of zelfs nog een stukje verder. Maar surfen in de koude wateren van IJsland kan ook gewoon. Het bewijs levert Chris Bukard en hoewel ik me niet kan voorstellen dat het leuk is, ziet het er echt geweldig vet uit.

5. Eten is zo’n beetje overal organic
Lekker eten is een must op reis. In IJsland kan dat. Alles is namelijk verser dan vers en dat proef je. Wat je nog meer proeft, is dat het eerlijk is. Het is niet gefokt in een grote schuur, gevangen in een zwembad of gevoed met gekke dingen. Het is puur en alleen om dat te ervaren moet je al naar IJsland.

6. Ze zijn inventief, die IJslanders
In IJsland wonen zo’n 320.000 inwoners. Voor een land 3x zo groot als Nederland is dat erg weinig. Het verhaal gaat dan ook dat alle IJslanders distant family members zijn. Om te voorkomen dat die bloedband ineens niet zo distant blijkt als gedacht hebben ze een app ontwikkeld. Je vult jullie naam in en ziet of je niet per ongeluk neefje en nichtje bent. Geniaal, die Vikingen;)


Fiek

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.