Food adventures in Wenen

Toen ik jullie vorige week vertelde over Wenen had ik een belangrijk deel weggelaten. Een bezoek aan een stad is pas compleet als je er ook eet en drinkt. Omdat ik in Wenen op zo veel mooie plekken heerlijk heb gegeten én het foodmaand is op GirlsLove2Travel leek het me leuk om een volledig artikel te wijden aan de mooie restaurants en bars waar ik geweest ben in Wenen.

Breakfast, not too fast;)
Laat ik beginnen met de belangrijkste maaltijd van de dag: ontbijt! Absoluut mijn favoriete deel van in hotels slapen is het hotelontbijt. Zelf ontbijt ik altijd vrij simpel maar als ik in hotels ontbijt maak ik er altijd een klein feestje van, gewoon omdat het kan! Wel een beetje gezond natuurlijk, omdat 3 keer op een dag buiten de deur eten zorgt dat ik op reis veel meer eet dan normaal, maar het ontbijt in het 25 Hours Hotel in Wenen was erg verleidelijk!

Pretty pies
De eerste dag in Wenen begon gelijk goed: met een lunch en heerlijk toetje in koffiehuis Café Central waar ze de meest prachtige taartjes hadden. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik ging voor een lichte lunch en me stortte op de taartjes als toetje! Zeker een aanrader, vooral de Oostenrijkse Sachertorte!

palmenhaus vienna

A beautiful night
Die avond vond het diner plaats bij Albertine Passage Dinner Club een prachtige en luxe restaurant in een oud ondergronds metrostation. De locatie was adembenemend, mede door het paarse licht en de romantische live pianomuziek die er gespeeld is, maar vooral ook door het fantastische eten. Het is niet goedkoop, maar de combinatie van een van de lekkerste steaks die ik heb gegeten, een verrukkelijk mille feuille toetje met snickers-ijs en de locatie maakte dit het absoluut waard.
Gelukkig was de avond toen nog niet voor mij, want we gingen nog even een cocktail drinken in het Palmenhaus Wederom een erg bijzondere locatie in een oude tropenkas van het paleis. Het restaurant (waar je ook prima terecht kan voor alleen één van de vele cocktails) staat vol tropische planten en je waant je even helemaal ergens anders. Leuk!

Austrian food can be really good
Dag twee begon natuurlijk weer met een lekker hotelontbijtje, maar na een fietstocht van 3 uur was ik al wel weer klaar voor de lunch. Dit keer echt Oostenrijks: knödel. Nu moet ik eerlijk zijn en je vertellen dat de Oostenrijkse keuken niet echt mijn favoriete keuken is. Het is vrij zwaar eten en dat knödel (gekookte deegbal) en schnitzel (gefrituurd stuk vlees) twee van de bekendste gerechten zijn maakt mij niet heel enthousiast. Maar alles kan verfijnd worden en bij Corbaci aten we dan ook erg lekkere spinazieknödel met groente en walnoten. ’s Avonds aten we ons diner aan de Donau. Aan het water eten is natuurlijk ’s avonds altijd fijn, maar ook bij Motto am Fluss stelde het eten niet teleur. Ik at een heerlijke mango salade met manchego, octopus als hoofdgerecht en het toetje was hemels: creme brulée met pecannoten en pecannotenijs. Dat zou ik elke dag wel kunnen eten.

Sofitel hotel

sofitel hotel

The highlight
Maar het hoogtepunt was toch wel de laatste avond toen cocktails gingen drinken bij Le Loft Bar in het Sofitel hotel. Bovenin dit moderne designhotel zit een rooftop bar die niet alleen een breathtaking uitzicht biedt op het prachtige Wenen, maar de bar heeft een ontzettend gaaf verlicht plafond wat een hele aparte sfeer geeft. Absoluut de meest bijzondere plek waar ik een drankje heb gedaan in Wenen.

Ik geef toe, ik ben nog steeds geen groot fan van Oostenrijks eten, maar als je weet waar je moet zijn in Wenen kun je er fantastisch eten en drinken.

Thanks Just Away, voor een super mooie trip! Ik ben totaal verrast door Wenen. Ladies, dit is een aanrader:)

Lucy

En check vooral ook mijn eigen blog, LovelyByLucy