A bloggers favorite: Tropische Top bestemmingen

TropischeTopBestemmingen

Ik hoor ‘m regelmatig. De vraag “Wat is jouw favoriete reisbestemming?”. Dankzij twee wereldreizen die me bijna anderhalf jaar over de wereld lieten zwerven en m’n bestaan als travelblogger op zich geen gekke vraag. Toch kijken de vragenstellers nog altijd verbaasd (soms zelfs teleurgesteld) als ik uitleg dat ik geen absolute favoriet heb. Afhankelijk van je behoeftes -wil je culinair, avontuurlijk, natuur, strand of een beetje van alles?- is er namelijk een land dat perfect bij je past. Speciaal voor het thema van deze maand, vandaag mijn favoriete tropische bestemmingen!

It all starts with a wish, what’s yours?
Als ik aan mijn favoriete spots denk, komen er niet alleen tropische paradijsjes in mijn hoofd op. Ja, ik ben fan (echt fan!) van Brazilie, en van de VS. Maar ook van Cuba, Bolivia, Peru, Costa Rica, Argentinië, Cambodja, Vietnam en Maleisië. En dan heb ik het nog niet eens over gave tours enzovoorts. Allemaal hebben ze iets bijzonders. Allemaal zijn ze uniek en niet met elkaar te vergelijken. Daarom is het hoog tijd om dat ik -wat ik vaak in geuren en kleuren vertel- nu eens op ons blog vereeuwig. Zo kun jij, afhankelijk van waar jouw ‘travel hart’ behoefte aan heeft, jouw favoriete reisbestemming vinden!

Tropische Top bestemmingen

TropischebestemmingBrazilie

# Brazilië
Dit land heeft alles. Echt! De metropool Rio met de jungle die zo de stad in lijkt te lopen en natuurlijk de fantastische stranden. Natuur, denk maar eens aan de Pantanal, het Amazone gebied of Foz de Iquazu. Prachtige eilandjes met honderden baaitjes. Stad, natuur, strand, vrolijke mensen en lekker eten alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis zijn aanwezig.

TropischebestemmingCostaRica

# Costa Rica
Costa Rica wordt ook wel het land van de eeuwige lente genoemd. Niet gek, want door de tropische regenbuien staat het land altijd in bloei. Hier vind je de leukste hippie dorpen waar je kunt surfen en lekker in de jungle bij een mini restaurants kunt eten. Heb je bijzondere broedplekken van schildpadden. En kun je in de regio bij Monte Verde (de groene berg) genieten van eco-lodges en canopy tours (ziplines) tussen de bergen.

TropischebestemmingCuba

# Cuba
Prachtige stranden, ongerepte natuur, inwoners die van iedere situatie een feestje weten te maken met als tegenhanger de complexe politieke situatie. Havana, de stad met allure. Op een paard door de natuur. Een rumsigaar roken met een sigarenboertje. Muziek maken met locals. Het is prachtig!

Dit is een tropische verrassing en tegelijkertijd een land vol tegenstellingen. Het land waar je op de snelweg nog paard en wagen inhaalt, waar je het volk nog met handploeg en zeis ziet werken (buiten de toeristische gebieden). Waar op het eten van paard en os een gevangenisstraf staat. En waar doktoren exact hetzelfde verdienen als schoonmakers. Een boeiend land, vol optimisme en ritme. Ik ben er op!

TropischebestemmingHawaii

# Hawaii
Deze eilandengroep snapt het helemaal. De relaxte ‘surfers vibe’ werkt aanstekelijk, het eten is uitnodigend en de natuur…. de natuur is op alle fronten stunning! Surf, duik, hike, ren, bike, doe waar je zin in hebt en geniet vooral met volle teugen:)

TropischebestemmingMaleisie

# Maleisië
Dit is ook zo’n land wat je eigenlijk alles biedt. Met het bruisende Kuala Lumpur als hoofdstad, verschillende nationale parken waar je bijzondere ‘jungle trekkings’ kunt maken en verschillende eilanden die verlaten lijken, kun je je lol op. Tel daar het goddelijke eten en de gunstige valuta bij op en je hebt een ‘winner’. Er is zelfs een oude Nederlandse stad -Melaca- met een ‘stadhuys’. Let wel op dat je tijdens Ramadan niet overal alcoholische versnaperingen kunt kopen.

Staat jouw tropische lievelingsbestemming hier al tussen? Share your favorite!


Vi

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

9 Reacties

 • nancy schreef:

  Ik ben op Cuba geweest een mooie eiland met veel tegenstellingen. Ik heb enkele reizen mogen maken. Maar wil nog zoveel zien!

 • Lonneke schreef:

  Wauw, wat veel mooie plekken heb jij gezien zeg!

 • nandasdaily schreef:

  Jamaica… echt een tropische verrassing. Brazilië staat nog heel hoog op mijn verlanglijstje. Al was het maar om mijn Havaianas-collectie serieus uit te breiden ;-)

  • Viola schreef:

   Jaaaaaaa Jamaica! Vette docu over gezien. Als je ooit in Brazilië Havaianas hebt gekocht voor max 8 euro (de mooiste!) weiger je in NL nog 23 euro te betalen. Mocht je gaan, let me know dan heb ik een bestelling voor je;))) ♥ Vi

   • nandasdaily schreef:

    Die van Bob Marley? Of een andere?

    Haha! Nee, echt verschrikkelijk hè, dat verschil in prijzen. Ik weet het …. Mijn vaste supplier is ook al failliet (slipperwebshop). Huil.

 • Layla schreef:

  Hoi Viola,

  momenteel is mijn beste vriendinnetje met een wereldreis. Ze blijft in totaal een jaar weg en mis haar heel erg. Ik heb alleen niet echt recht van spreken want twee jaar geleden heb ik haar achter gelaten voor een jaar. Zij is mij toen komen opzoeken en nu is het mijn beurt. In jawel Brazilie! =D Ik heb met mn werk geregeld dat ik zes weken weg mag. Heel chill =D
  Nu vind ik het alleen lastig te plannen. Zij blijft een aantal maanden in Brazilie.. zit momenteel nog in Chili en vertrekt morgen naar Peru. We willen Carnaval vieren in Rio. En ik wil graag een surfkamp met haar doen. Heb jij tips voor een route? Wat is wijsheid? De meeste vluchten zijn naar en van Rio..

  Ik kijk uit naar je reactie! :-)

 • Sanne schreef:

  Cuba is ook echt mijn #1! In augustus ga ik 2,5 week door Maleisië reizen, ben benieuwd hoe dat gaat worden!

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.