6 x Gekste sporten ter wereld

Onze planeet herbergt ontelbaar veel culturen, mensen, smaken en gebruiken. Vaak allemaal net even anders. Wat voor de één heel normaal is, is voor de ander onbegrijpelijk. Zo ook deze sporten. Vandaag een verzameling van de -in mijn ogen- gekste sporten ter wereld. Here we go!

Gekste sporten ter wereld
Tijdens mijn online speurtocht struikel ik over de sporten waarvan ik me soms echt afvraag of het de benaming sport wel mag hebben. Achter een kaas aan de berg af hollen (oke, wel sportief, en aan de hoeveelheid ongelukken te zien levensgevaarlijk), Beer Pongen (wedstrijd bier en pingpongen) of Dwarf Throwing (mag dit uberhaupt?). Deze lijst heeft het zelfs tot wereld kampioenschappen geschopt. Hier de opmerkelijkste:

GeksteSporten6
1) Wereld Sauna kampioenschappen – Finland
Best logisch misschien in een land waar ieder huis een eigen sauna heeft maar stiekem kan ik me er wenig bij voorstellen. Toch doen er deelnemers uit twintig landen mee! Dit winnaar is trouwens de persoon die als laatste, geheel zelfstandig, de sauna uit kan wandelen. Klinkt niet echt veilig to be honest:)

GekkeSporten42) Olifanten Polo – Thailand | India | Sri Lanka
Volgens mij is dit mijn favoriet! Olifanten zijn super speels dus een potje polo met deze zachtaardige reuzen moet prachtig zijn:) Ik ga er dan natuurlijk wel van uit dat de vrolijke dikhuiden een fijn onderkomen hebben. Ieder jaar vind er trouwens een ‘Kings Cup’ plaats in Chiang Mai (Noord Thailand).

GeksteSporten2
3) Tonijn Gooi Kampioenschappen – Australie
Als ik aan tonijn denk, dan denk ik aan sushi (en daarna aan dat Tonijn uitsterft dus ik bestel het nooit:). In Port Lincoln, de ‘tuna capital’ van Australie, hebben ze wel een hele bijzondere sport bedacht met deze vis.  Ieder jaar vindt hier een tonijn festival plaats. Het hoogtepunt: Kampioenschappen Tonijn Gooien. Een ‘smelly sport’:) Je moet er trouwens een flinke spierbal voor bezitten want de tonijnen kunnen wel 50 kilo wegen!

GeksteSporten1

paul prescott / Shutterstock.com

4) Wereld kamioenschappen Schaak-Boxen – Rusland
Het land dat uitblinkt in schaken en boxen heeft een nieuwe vorm van vermaak bedacht: schaak-boxen. De sport is als grap bedacht door een cartoonist maar bleek zo’n succes bij het volk dat het van grap naar serieuze business is gegaan. Deelnemers spelen om en om een potje schaken (5x) en een ronde boxen (6x). Ik kan me hier dus echt weinig bij voorstellen:)

GeksteSporten7
5) Wereld kampioenschap vrouw dragen – Finland
Ik weet niet wat dit zegt over onze noorderburen maar ook deze sport komt uit Finland. Ik ben nieuwsgierig hoe het ooit ontstaan is:) Het idee: je legt een hindernisparcour af met je geliefde op je rug. Het koppel dat het snelste binnen is, sleept die begeerde titel in de wacht.

GeksteSporten3
6) Doggy surf kamioenschappen – USA
Ja, dit bestaat echt. Sterker nog, het is een hele scene! In California en op Hawaii vinden jaarlijks meerdere wedstrijden plaats waarin de deelnemers niemand minder dan honden zijn. Maarliefst vijftig honden nemen tegen elkaar en tegen de golven op. In 2012 wist deze sport zelfs een vermelding in het Guinnes Book of Records te krijgen door maar liefst 18 honden op één surfplank de krijgen. Would loooooooove to see this!

Ken jij gekkere sporten of vind je deze selectie net als ons ‘pretty crazy’?


Vi

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

1 Reactie

  • Margriet schreef:

    Bizar, waarom niet een zak aardappelen nemen i.p.v. tonijn of een dwerg (Spanje, volgens mij). Rare wezens, die mensen. Bij paalzitten of tractor-trekken kan ik me nog enig nut voorstellen in een noodsituatie (overstroming, aardbeving, modderstromen), maar kampioenschappen eieren of tomaten gooien ???

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.