3 must-see plekken in Namibië

Wat een geluksvogel ben ik. Voor de vierde keer alweer namen mijn ouders me mee naar Afrika, Namibië om precies te zijn. En ik ben,  net als Fiek, een beetje verliefd geworden op dit land, het is één van de must-visit plekken in de wereld. Fiek heeft je al van alles kunnen vertellen over Namibië zoals, hier, hier en hier. Maar ondanks al die verhalen is er nog zoveel meer en ben ik op andere must-see plekken geweest die ik heel graag met je deel.

In Namibië is elke hoek anders. De diversiteit aan natuur is gigantisch, het ene moment sta je midden in een woestijn en dan opeens rij je door een rivierbedding met begroeiing. Wij hebben een groot deel van het land doorkruist met een grote safari auto. En ja, dat is avontuurlijk en een tikkie vermoeiend maar het is het helemaal waard. Je ziet namelijk zo veel van het land. Met dank aan onze safari auto (en onze chauffeur Thomas) zagen we onder andere deze mooie plekken.

#1 Hoanib rivierbedding | 3 must-see plekken in Namibië
Onderweg naar het noorden van Namibië, moest er ook af en toe geslapen worden en dat deden we kamperend. Niet luxe kamperen, maar echt in een klein tentje in the middle of nowhere. Of nou ja, in de Hoanib rivier tussen Twyfelfontein en Opuwo in. Via een GPS komen we aan bij het kamp, waar  twee mannen ons staan op te wachten die het hele kamp voor ons hadden opgezet. Tentjes, kampvuurtje, een gevulde BBQ en dat onder een prachtige sterrenhemel. In zo’n rivierbedding is super veel te zien. De oryx, springbokken en woestijn olifanten wandelen zo voorbij. Die laatste zijn wel heel speciaal om te zien.

must-see plekken Namibië

#2 Marienfluss | 3 must-see plekken in Namibië
We vervolgen onze tocht naar het noorden, naar het Okahirongo River Camp (meer hierover volgt snel), en dat gaat niet over keurig geasfalteerde wegen. Denk aan hobbels, stenen en zand en tel daarbij op dat dit één van de gevaarlijkste wegen van Namibië is. Maar als we deze weg eenmaal achter ons gelaten hebben rijden we de Marienfluss in. Een bizar uitgestrekt landschap. Eigenlijk precies wat je je bij safari voorstelt. Hoge gele grassen, rood zand en de perfecte lichtinval. Anders aan de Marienfluss is wel de omliggende bergen. Zeker één van mijn favoriete must-see plekken.

must-see plekken Namibië

#3 Wolwedans Namib Rand Reserve | 3 must-see plekken in Namibië
Als laatste heb ik een plek die Fiek ook al beschreven heeft in dit artikel, Wolwedans. Wolwedans is één van de meest exclusieve en bloedmooie plekken die ik ooit heb mogen zien. Want wat is het daar intens mooi! Elke sunset geniet je weer van de prachtige omgeving, het rood van de duinen wat steeds dieper en dieper van kleur wordt onder het genot van een Amarula. Daarnaast is het ook de moeite waard om met de luchtballon Wolwedans van boven te bekijken. Want dat is iets heel speciaals. Wij verbleven als gezin in het Wolwedans Private Camp waar we het hele kamp voor ons zelf hadden, ik zal jullie daar later nog meer over vertellen in een artikel!

must-see plekken Namibië

Heb ik je al overtuigd om Namibië te gaan bezoeken? Zoals je merkt ben ik verkocht en wil ik zeker nog een keertje terug.

 ♥
Jet

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

must see Namibië must-see Namibië must-see Nambiëmust-see Namibië

2 Reacties

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.