Kerst in Brugge | 6 must-sees

Deze kerst is de sneeuw ver te zoeken en het ene na het andere warmterecord wordt verbroken. Gelukkig heb je geen sneeuw nodig om je te laten betoveren door het sprookjesachtige Brugge. We zetten de highlights voor een winters weekendje Brugge voor jullie op een rij.

Kerst in Brugge 1

#1 Dwalen door de stad | Kerst in Brugge
Het kleine middeleeuwse centrum met zijn grachtjes, Efteling-achtige bruggetjes, steegjes en pleintjes leent zich er bij uitstek voor om heerlijk rond te dolen en je te wanen in vroegere tijden. De zwanen die statig voorbij glijden over de verstilde wateren vervolmaken de romantische sfeer.

#2 Grote Markt | Kerst in Brugge
Als je toch op zoek bent naar een beetje winter, ga dan naar dit plein. Van eind november tot begin januari is hier een kunstmatig winterwonderland met een schaatsbaan en een kerstmarkt. Ook vind je hier talloze gezellige, zij het toeristische restaurants en café’s.

Kerst in brugge winter

#3 Groeningemuseum | Kerst in Brugge
Voor een dosis cultuur ga je naar het Groeningemuseum, het stedelijk museum voor schone kunsten, waar je kunstwerken van de grote Vlaamse meesters kunt bewonderen.

#4 Belgische bonbons | Kerst in Brugge
Het is een faux-pas om Brugge te verlaten zonder een grote doos Belgische bonbons. In de Katelijnestraat vind je de ene na de andere chocolaterie, waarbij er wel kwaliteitsverschillen zijn. Je kunt je ook vergapen aan de etalages vol penisvormige bonbons en andere chocoladekunstwerkjes.

Kerst in Brugge | penis chocolade

#5 Belgisch bier | Kerst in Brugge
Een leuk uitstapje is een rondleiding door Brouwerij de Halve Maan. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over de stad. Na afloop kun je genieten van een Brugse Zot of een Straffe Hendrik. Als je geen genoeg kunt krijgen van het Belgische gerstenat ga je naar ‘t Brugsch bieratelier in de Wijngaardstraat, waar je in kleine glaasjes verschillende bieren kunt proeven.

#6 Uit eten | Kerst in Brugge
Romantisch dineren voor twee kun je heel lekker bij Gruuthuse Hof in de Mariastraat tegenover de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Sinds 1751 kun je hier al eten, wat maakt dat dit één van de oudste restaurants van Brugge is! Het is geen groot restaurant, dus als je zeker wilt zijn van een tafeltje kun je het beste reserveren.


Victoria & Emily

You can follow us on BlogLovinFacebookInstagram & Twitter

Kerst in brugge 2 Kerst in Brugge 3 Kerst in Brugge

Geschreven door Fieke

"Travel girl by heart. Never goes anywhere without her running shoes. Lives abroad. Loves a little bit of luxury. And wine, red red wine."

Laat een reactie achter

* Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.